Raňajky, obed či večera! Poznáte správny čas, kedy ich konzumovať?

Jedávate zdravo, no stále máte pocit, že s vašou líniou to nič nerobí - alebo ešte horšie, že priberiete aj zo vzduchu? Možno je problém kdesi inde.

12.07.2017 07:00
jedlo, večera, zelenina, zdravie, obed, šalát Foto:
Ľahká večera je to pravé pre zdravý život.
debata

Podľa dietologičky Susie Burrellovej, ktorú cituje britský Daily Mail, totiž výrazne záleží aj od toho, kedy jedlo konzumujeme. Určité časy sú totiž lepšie pre strávenie potravy a spaľovanie kalórií. Ona sama dôrazne odporúča, aby sa jednotlivé jedlá dňa odohrávali v konkrétnych časoch. Môžeme jej veriť, aj nemusíme, ale určite stojí za to prečítať si jej rady.

Raňajky

Podľa odborníčky by sme ich mali konzumovať medzi siedmou a ôsmou hodinou ráno. To je čas, keď sa náš prirodzený metabolizmus naštartuje a celý systém trávenia sa znovu rozhýbe. Pokiaľ sa naraňajkujeme neskôr, môže sa stať, že budeme počas dňa pociťovať väčší hlad a viac toho skonzumujeme, upozorňuje Burellová.

Obed

Ideálny čas je medzi 11-tou a 12-tou hodinou, prípadne by ste mohli obedovať ešte v čase medzi 14.00 a 15:00. Dietologička tvrdí, že naše telo sa začína cítiť hladné zhruba tri až štyri hodiny po raňajkách a preto je skorší obed ideálny. Ak vstávate skoro, obedovať až o druhej je nerozumné – budete zúrivo hladná. Burrell však odporúča rozdeliť si stredné jedlo dňa na dve časti a dať si časť obeda práve medzi jedenástou a dvanástou a následne ešte konzumovať menší obed okolo druhej.

Večera

Jesť by sme ju mali najneskôr o ôsmej hodine, myslí si odborníčka, ktorú cituje britský portál. Aj podľa nej platí heslo, že čím skôr, tým lepšie. Čas 20.00 vníma ako hraničný vzhľadom na to, že telo potrebuje pauzu bez jedla na čas desať až dvanásť hodín. Toľko by malo teda uplynúť medzi večerou a raňajkami nasledujúceho dňa. Večera by mala byť ľahšia a dobre stráviteľná. Ako tvrdí Burrellová, ideálne je urobiť si najdôležitejšie jedlo dňa z obeda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #odborník #čas #konzumovanie #dietológ

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...