Zázračný nápoj na energiu aj silu? Vyskúšajte ho s nami

O benefitoch japonského čaju matcha sa popísali celé litánie. A nie nadarmo. Naozaj má blahodárne účinky na naše telo.

08.07.2017 08:00
matcha Foto:
Zelený čaj matcha je vhodný aj na prípravu smoothies či mliečnych šejkov.
debata

Zelený prášok, ktorý sa v Japonsku, ale aj mnohých ďalších krajinách sveta, pripravuje na zahnanie smädu, ale tiež na osvieženie či dodanie energie, má v sebe množstvo vitamínov a antioxidantov. Možno ste to nevedeli, ale popíjaním kvalitného matcha čaju dodáte telu vitamín C, zinok, selén či chróm aj horčík. Je bohatý na chlorofyl (odtiaľ jeho typická zelená farba) a tiež na vlákninu alebo množstvo antioxidantov.

Vedecky je potvrdené, že sa podpisuje na zlepšení metabolizmu a podporuje spaľovanie kalórií. Znižuje tiež cholesterol a hladinu cukru v krvi. Je tiež skvelým antioxidačným nápojom a pomáha telu k detoxikácii. Mnoho ľudí ho popíja aj preto, lebo je naozaj energickým nápojom.

V lete si môžete matcha čaj pripravovať chladený, ba čo viac môžete s ním experimentovať aj v rozličných smoothies. Nemusíte ho kombinovať len s vodou, prášok sa dá rozmiešať aj v mlieku.

Skvelou alternatívou na horúci deň je dať si ráno po cvičení matcha šejk. Zmiešajte dokopy tri deci nízkotučného mlieka, jednu malú lyžičku zeleného čajového matcha prášku, jednu odmerku proteínu a lyžičku medu (to v prípade, ak samotný proteínový prášok nie je príliš sladký). Do odmerky môžete pridať aj pár kociek ľadu a následne dôkladne vymiešať mixérom. Popíjanie tohto nápoja vám dodá energiu, ale tiež cenné bielkoviny, ktoré telo potrebuje po fyzickej aktivite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #energia #nápoj #proteín #matcha

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...