Toto je trik ako rýchlo do plaviek

Existuje diéta zameraná len na vybrané telesné partie? Táto večná otázka má len jednu reálnu odpoveď – nie. Ak sa túžite cielene zbaviť tuku na bruchu, zadku či stehnách, bez chudnutia z celého tela to nepôjde.

24.06.2017 14:00
prsia, plavky, leto, pláž Foto:
Ak sa z rána pustíte do športovej aktivity, začnete páliť tuk zo zásob na bruchu, bokoch, zadku a stehnách.
debata

Daň za sladké …

Viac pohybu, menej jedla, dostatok tekutín a kvalitný spánok. Táto štvorica odporúčaní pomáha rýchlejšie zabojovať pri zhadzovaní nadbytočných kilogramov. Základom každého chudnutia je úprava stravy, pričom na tzv. „black list“ je potrebné zaradiť vyprážané jedlá, sladené nápoje, solené, údené potraviny a sladkosti. Ak ste si napríklad dnes dopriali horalku a neskôr popoludní dva kopčeky zmrzliny, budete sa čudovať, koľko energie musíte vynaložiť na spálenie týchto maškŕt. Horalka dodá vášmu telu až 271 kcal a väčšia porcia sladkej zmrznutej pochúťky približne 120 kcal. V prípade, že by ste sa chceli tejto energie zbaviť, museli by ste behať stredne rýchlym tempom asi tridsať minút.

Vybicykluj si štíhlu postavu

Zo športových aktivít stavte na bicyklovanie, chôdzu do schodov (steper) a beh. Na chudnutie je ideálny stacionárny bicykel, je bezpečnejší než v klasickom teréne, i keď časom nudný. Pomôže hudba do slúchadiel a striedanie záťaže či funkcií. Na stacionári si môžete vybrať bicyklovanie v ťažkom teréne, po rovnom povrchu, do kopcov. Riziko zranení takmer nehrozí. Odporúča sa bicyklovať takmer každý deň, maximálne však v trvaní tridsať minút. Tento šport v porovnaní s behom nezaťažuje kĺby, naopak, prospieva im. Pri behu platí, že čím väčšiu hmotnosť máte, tým väčšia záťaž hrozí vašim kĺbom. Beh na dlhé trate zaťaží kolená, bedrové kĺby a krížovú oblasť chrbtice. Bolesti spôsobené opotrebovaním kĺbov sa nemusia prejaviť ihneď, ale niekedy sa dostavia po niekoľkých mesiacoch alebo v staršom veku. Pre korpulentnejšie osoby je vhodná chôdza do schodov, alebo na steperi.

Chytro do formy s cvikmi nalačno

Pre rýchlejšie dosiahnutie výsledkov sa odporúča behať, plávať alebo bicyklovať v skorých ranných hodinách a nalačno. Pred samotnou športovou aktivitou si môžete dopriať šálku čiernej kávy (bez cukru a mlieka) a pohár vlažnej vody s vytlačeným citrónom. V prípade, že sa podujmete na šport bez predchádzajúceho posilnenia sa jedlom, výsledky v podobe zhodených kilogramov tuku vás potešia o niečo skôr. Ľudské telo má totiž ráno nízke hladiny cukru v krvi a vo svaloch. Z toho vyplýva, že ak sa ihneď z rána pustíte do športovej aktivity, začnete páliť nie cukor zo svalov, ale tuk zo zásob, ktoré máte na bruchu, bokoch, zadku a stehnách. A koľko energie miniete pri rôznych druhoch športu? V nasledujúcej tabuľke sa uvádza počet spálených kilokalórií (kcal). Prepočet kcal je na 30 minút športu pre 70 kg ženu:

  1. Chôdza/steper – 485 kcal,
  2. Beh – 390 kcal,
  3. Tanec – 158 kcal,
  4. Bicyklovanie – 154 kcal,
  5. Plávanie – 133 kcal
  6. Korčuľovanie – 121 kcal

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #cvičenie #pohyb #chudnutie #plavky

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...