Štíhla línia je na dosah! Ale tieto tipy dodržte

Prečo nezačať so zmenou životného štýlu v lete?

20.06.2017 15:00
žena, príroda, švihadlo, cvičenie Foto:
Leto by malo patriť aj športu.
debata

Len strava nestačí

V boji za štíhlou líniou sa bez zmeny stravovania nezaobídete. Letu svedčia zeleninové jedlá, dokážete ich obmieňať tak, aby ste sa ich neprejedli. Kombinujte ich s kvalitnými bielkovinami, aby ste zbytočne neprichádzali o svalovú hmotu. Treba však prízvukovať, že zmenou stravy sa k viditeľným výsledkom nedopracujete. Ak aj schudnete, vaše telo bude ochabnuté. Naopak, ak do zmeny zapojíte aj pohyb a to pravidlený, výsledky na sebe nenechajú dlho čakať.

Nevytvárajte si bloky

Zdravý životný štýl nie je o prísnych zákazoch či trápení! V žiadnom prípade si potraviny nerozdeľte na zakázané a povolené. Takéto rozdelenie by vám prinieslo jediné – tie zakázané by vás prenasledovali na každom kroku. Chuť na to, čo nemôžete, by vám znepríjemňovala život. Ide o to, aby ste našli rovnováhu a zmena stravy sa vám páčila a vyhovovala vám. Zdravý životný štýl by nemal byť záležitosťou na pár mesiacov, ale na celý život.

Motivácia musí byť

Zvládnete to sama alebo sa spoľahnete na trénera? Ak začínate, je dobré osloviť odborníka, ktorý vám ukáže správnu cestu. Možno to poznáte – každé leto začínate stále odznova – trénovať a zdravšie sa stravovať. Ale po pár týždňoch končíte. Výsledky vás nepresvedčili a tak sa vzdáte… Ak sa tento scenár stále opakuje, bez trénera sa zrejme nepohnete ďalej. Ak si nájdete toho správneho, ste na dobrej ceste. Časom vás naučí motivovať aj samú seba, navyše, pod dohľadom odborníka sa výsledkov dočkáte rýchlejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #pohyb #tréner #strava #motivácia

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...