K štíhlemu pásu s trénerom celebrít

Podľa trénera známych osobností Marka Langowkého chudnutie z brucha nie je záležitosťou hladovania a nekonečného cvičenia tzv. sedov – ľahov. Vo svojej knihe Eat This, not That! for Abs odporúča niekoľko potravín, vďaka ktorým sa túžba po vysnívaných šiestich tehličkách môže stať realitou.

10.06.2017 14:40
ryby, rybacina Foto:
Ryby neobsahujú žiadne sacharidy, sú bohaté na proteíny a nenasýtené mastné kyseliny.
debata

Doprajte si rybu do diéty

„Cvičím tri hodiny týždenne a nikdy nehladujem. Používam potraviny, ktoré dodávajú svalom energiu a zaháňajú pocit hladu,“ prezrádza pre eatthis.com Langowski. Z mäsa volí ryby. Neobsahujú totiž žiadne sacharidy, sú bohaté na proteíny a nenasýtené mastné kyseliny. Ak sa rozhodnete pre chudé mäso, skúste tresku, pri tučnejších rybách ako je losos, makrela alebo sardinky rátajte s vyšším množstvom tuku. Losos ho obsahuje okolo 13 %. Zo živočíšnych potravín je voľbou číslo jeden v boji proti tukovým vankúšikom zaraďovanie vajíčok do jedálneho lístka. Tréner celebrít odporúča konzumovať celé vajíčka, a to aj napriek obsahu cholesterolu. Žĺtok má totiž prospešný lecitín, ktorý znižuje celkové množstvo cholesterolu v krvi a zároveň zlepšuje pamäť a stav pokožky. Samotný žĺtok má len 55 kcal zo 4,5 g tuku, 2,5 g proteínu a 0,5 g sacharidov. Bielok obsahuje 4 g bielkovín, čo je len 15 kcal.

Ovos i špenát, skvelá voľba

I napriek tomu, že sa ovsené vločky tešia vysokému množstvu sacharidov, nie je dôvod na obavu. Cukry, ktoré sa nachádzajú v tejto obilnine sa totiž vďaka vláknine vstrebávajú do krvi pomaly, počas niekoľkých hodín. V každom prípade je ich vhodné zaraďovať do stravovacieho plánu iba v ranných hodinách. Za to špenátu si môžete dopriať toľko, koľko sa len do vás zmestí a v ktorúkoľvek dennú hodinu. Môžete si ho napríklad zamiešať aj do ranného smoothie. Je vynikajúcim zdrojom vlákniny, podobne ako zelená fazuľa, ktorá má na 100 gramov iba 30 kcal, žiaden tuk ani cholesterol až vyše 200 mg draslíka potrebného na správne fungovanie srdca.

Zdravé tuky odstránia zlé tuky

V prípade, že premýšľate nad zdravou náhradou zemiakových čipsov, doprajte si každý deň za hrsť tekvicových semienok. Správnou voľbou sú nepražené a nesolené semienka. Ich výživová hodnota je priam zázračná, sto gramov jadierok obsahuje cca jednu polievkovú lyžicu zdravého tuku (HDL tuk). Spomínané čipsy majú na rovnakú hmotnosť až 1,5 polievkovej lyžice tuku, ale nezdravého, t.j. takého, ktorý upcháva cievy. Výborným snackom sú rovnako mandle. Pýšia sa kvalitnými bielkovinami a až 58 % tuku, pričom ide o zdravý tuk. Mandlí stačí za hrsť, sto gramov má totiž až 570 kcal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryby #chudnutie #hladovanie #špenát #ovos #Mark Langowki

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...