Plynatosť a nepríjemné pocity trávenia zvyčajne riešime pomocou doplnkov výživy či liekov, odborníci však tvrdia, že to ide aj pomocou stravy. V prvom rade by ste sa mali vyvarovať konkrétnych potravín, ktoré nadúvanie spôsobujú. K nim sa radia napríklad huby, ale aj zelenina ako karfiol či kapusta. Problematická môže byť aj cibuľa a cesnak.
Zelenina sa však dá nahradiť – ako alternatíva sa javí napríklad červená paprika, mrkva či zelené struky. Deň je dobré začať jogurtom s obsahom probiotických kultúr a v prípade ovocia siahajte po druhoch, ktoré sú tvorené v prvom rade vodou – melón či citrusové ovocie. Takéto pomáhajú vyplaviť z tela nadbytočný sodík či látky, ktoré plynatosť spôsobujú.
Pomôcť dokáže aj zázvorový či zelený čaj, netreba zabúdať na fenikel. A rozhodne by ste mali pouvažovať nad tým, že z jedálnička vyčiarknete potraviny s obsahom múky.