Bruško ako v treťom mesiaci? Nadúvanie potrápi, ako sa ho zbaviť

Nafukovanie a pocit plného žalúdka vie byť poriadne nepríjemná vec. Pocitovo, ale aj esteticky - veď v lete často odhaľujeme bruško, ktoré nafúknuté nevyzerá podľa našich predstáv.

08.06.2017 09:00
Ľudské brucho skrýva mnoho tajomstiev. Foto: ,
Ako sa zbaviť nepríjemného nadúvania?
debata

Plynatosť a nepríjemné pocity trávenia zvyčajne riešime pomocou doplnkov výživy či liekov, odborníci však tvrdia, že to ide aj pomocou stravy. V prvom rade by ste sa mali vyvarovať konkrétnych potravín, ktoré nadúvanie spôsobujú. K nim sa radia napríklad huby, ale aj zelenina ako karfiol či kapusta. Problematická môže byť aj cibuľa a cesnak.

Zelenina sa však dá nahradiť – ako alternatíva sa javí napríklad červená paprika, mrkva či zelené struky. Deň je dobré začať jogurtom s obsahom probiotických kultúr a v prípade ovocia siahajte po druhoch, ktoré sú tvorené v prvom rade vodou – melón či citrusové ovocie. Takéto pomáhajú vyplaviť z tela nadbytočný sodík či látky, ktoré plynatosť spôsobujú.

Pomôcť dokáže aj zázvorový či zelený čaj, netreba zabúdať na fenikel. A rozhodne by ste mali pouvažovať nad tým, že z jedálnička vyčiarknete potraviny s obsahom múky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #jedlo #bruško #pocit #nadúvanie

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...