Čaga – huba so silou stromu, čo obnovuje zdravie!

Používali ju v tradičnom ruskom liečiteľstve, ale rastie aj na našom území. Na prvý pohľad môže niekomu pripomínať rakovinový nádor, no podľa nových výskumov práve voči nim bojuje.

01.06.2017 13:00
čaj Foto:
Čaj z čagy sa pripravuje o niečo dlhšie, ale oplatí sa počkať.
debata (1)

Huba, ktorá zažíva comeback

Nie je žiadnou novinkou, táto huba je tu omnoho dlhšie ako človek, no jej využitie dnes rastie a súčasne s ním sa realizuje aj mnoho vedeckých výskumov, ktoré odhaľujú moc čagy sibírskej, inak nazývame aj ryšavec šikmý. Jej výnimočnosťou je, že sa nedá priemyselne pestovať a tak ide vždy o čisto prírodný produkt. Vyskytuje sa aj na Slovensku a jej domovom je breza.

Silná ako strom

Objímanie stromov patrí k moderným a trochu diskutabilným spôsobom nasávania energie, ale čaga toho z kmeňa brezy dokáže vytiahnuť skutočne dosť. Obsahuje liečivé látky stromu a pridáva vlastné zložky. Veľmi hodnotné sa ukazujú bioaktívne látky, ktoré sú preventívnym elixírom voči rakovinovému bujneniu. Ale potom je tu celé spektrum klasických prvkov ako železo, mangán, zinok, meď, organické kyseliny, fytosteroly, či kyselina čagová.

Prevencia ženských problémov

Pri čage sa uvádza, že má výrazné kancerostatické účinky a to hlavne pri nádoroch tráviaceho traktu, ale aj rakovine prsníka a ženských pohlavných orgánov. Je však aj pre zdravých, pretože podporuje, stimuluje a upravuje činnosť životne dôležitých orgánov ako pečeň, obličky, žalúdok. Vďaka prudkej zásobe antioxidantov znižuje negatívne pôsobenia alkoholu, zlého ovzdušia, či chémie v organizme.

Za studena je najlepšia

Z čagy sa pripravujú lieky, extrakty, ale napríklad aj čaj a víno. Čaj sa pripravuje o niečo dlhšie, ale oplatí sa počkať. Hubu zalejeme studenou vodou a pomaly privedieme do varu. Následne 10 minút varíme a ďalších 15 lúhujeme. Výsledný elixír popíjaný dvakrát denne postaví na nohy vás aj imunitný systém

Čaga a jej prínosy

Táto prírodná huba nikomu neublíži a posilní telo. Ako výrazná podpora sa však ukazuje pri:

  • ochoreniach srdca
  • podpore činnosti trávenia
  • úprave metabolizmu
  • znížení krvného cukru
  • efektívnej detoxikácii

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #imunitný systém #detox #elixír #čaga

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....