Mobil nepatrí na nočný stolík! Čítajte, prečo

Svoj mobil naozaj nemusíte mať pri sebe nonstop. Jeho žiarenie je nebezpečné.

01.06.2017 17:00
mobil, smartfón, telefón, poistenie, internet,... Foto:
Haló???
debata (26)

Stále na dosah

Aj vy to tak robíte? Pred spaním ešte krátky (dlhší) pohľad do mobilu a inak to nie je ani pri zobúdzaní. Mobil jednoducho musí byť vždy poruke, aby ste sa za ním mohli kedykoľvek načiahnuť a skontrolovať, prípadne aj odpovedať na maily, zistiť, čo nové je vo svete a lajknúť fotografie svojich priateľov na sociálnych sieťach. Napokon, aj v noci vás môže niekto potrebovať… Väčšina ľudí má svoj mobil na dosah 24 hodín. A pritom dobre vieme, že vysiela žiarenie, ktoré môže mať negatívny vplyv na náš mozog. Kým však nie sme chorí, je nám to ľahostajné. Stop!

Nebezpečné žiarenie

Žiarenie z mobilných telefónov je nebezpečnejšie, ako sme schopní si pripustiť. Ich negatívny vplyv na náš mozog skúmal pred pár rokmi Weizmanov inštitút vedy. Výsledok bol prekvapivý. Už po 15 minútovom telefonáte sa natrvalo zmenia naše mozgové bunky.

Letový režim nestačí

Autori štúdie varujú. Zmeny nervov sú podobné tým, ktoré prebiehajú pri tvorbe rakovinových buniek. Hoci súvislosť medzi žiarením z mobilov a zvýšeným rizikom rakoviny ešte nie je jasne dokázaná a treba ju ešte skúmať, lekári nám každopádne odporúčajú, aby sme sa svojej závislosti zbavili aspoň v noci a v spálni nemali ani mobil, ani tablet. Prepnúť ich však do letového režimu nestačí. Žiarenie sa tým síce trochu minimalizuje, nie je však úplne vypnuté.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #mozog #spálňa #Žiarenie #nočný stolík #letový režim

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...