Ako zhodiť tuk za 60 dní

Necelé dva mesiace zostávajú do otvorenia letnej sezóny a presne toľko času vám môže stačiť na to, aby ste zatočili s telesným tukom na bruchu, stehnách či zadku. Stačí zmeniť stravu a poriadne sa rozhýbať.

17.05.2017 11:00
chudnutie, hmotnosť, chudosť Foto:
Ešte je čas získať vytúžené telo bez ovísajúceho tuku.
debata (1)

Pozor na jedlo

Základné pravidlo, ktoré vám pomôže zhodiť nadbytočné kilogramy, spočíva v jednoduchej matematickej rovnici – viac energie vydajte, menej jej príjmite. Ak napríklad sedíte pri televízore, alebo čítate knihu, vaše telo dokáže spáliť len približne 35 kalórií, to je asi dvakrát viac energie, ako má čajová lyžička bieleho (rafinovaného) cukru. Med nie je z hľadiska chudnutia tiež veľkou výhrou, 20 g má až 62 kalórií, 100 gramov zmrzliny okolo 200 kcal a mliečnej až 500 kcal. Podobne neslávne s obsahom kalórií sú na tom tukové sušienky (cca 900 kcal) a chipsy s približne polovičným množstvom kalórií. Ak váš jedálniček zahŕňa trikrát denne kávu s cukrom, mliečnu čokoládu, chipsy alebo k tomu ešte nejakú dobrotu v podobe tatranky, počas jediného dňa dokážete prijať až 1500 kcal. Prirátajte k tomu stravu a vyšplháte sa na 2000 – 2500 kcal.

Spáliť to nedokážete

Ak by ste mali spáliť 1500 kcal zo sladkostí, chipsov a osladených nápojov, museli by ste počas dňa cvičiť pol hodinu aerobik, čím spálite cca 400 kcal, zabehnúť si tridsať minút po rovnom povrchu, hodinu bicyklovať a približne rovnaký čas korčuľovať. Uvedené športové aktivity však nie je možné za deň zvládnuť, preto sa odporúča pohrať sa s príjmom energie. Vytúžené telo bez ovísajúceho tuku či oblejších stehien sa vám podarí získať vynechaním všetkých sladkostí, vyprážaných jedál, rafinovaného cukru a živočíšnych tukov. Naopak, prospešné pri získavaní štíhlej línie sú rastlinné tuky v podobe olejov (orechový, sezamový, olivový), avokádo, zelenina. Z mäsa voľte ryby a chudé kuracie alebo králičie mäso, z príloh uprednostnite varené zemiaky pred ryžou. V prípade, že sa potrebujete dostať do formy za niekoľko týždňov, vyskúšajte počas vašej diéty vynechať všetky druhy pečiva, ktoré obsahuje veľa sacharidov. Čím viac ho zjete, najmä na večer, tým pomalšie sa dopracujete k vytúženej postave. Vynikajúci spôsob na spaľovanie tukov je cvičenie ráno nalačno. Naštartujte sa kávou, doprajte si vlažnú vodu s vytlačeným citrónom a bicyklujte alebo behajte buď na stacionárnych zariadeniach alebo vo fitness centre.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #cvičenie #chudnutie #plavky

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...