Domáce prostriedky na zmiernenie menštruačných bolestí

Aké bylinky či pohybové aktivity dokážu zmierniť nepríjemné kŕče v podbrušku?

17.05.2017 15:00
žena, menštruácia, bolesti Foto:
Teplo, bylinkové čaje či joga - to všetko dokáže pomôcť pri menštuačných bolestiach.
debata

Čaj proti kŕčom

Čaj z harmančeka, zázvoru, bazalky, medovky či lipového kvetu dokáže zmierniť bolesti. Uvoľnia sa svaly a tým pádom povolia aj nepríjemné kŕče. Navyše, ak bylinkové čaje posypete štipkou škorice, ich relaxačný účinok na telo sa ešte znásobí.

Éterické oleje

Esenciálne oleje obsiahnuté v levanduli, majoránke či borievke upokojujú zmysly a pozitívne plývajú na aktuálnu náladu človeka. Vôňa mäty a vanilky zasa pomáha pri bolesiach hlavy, ktoré niektoré ženy takisto trápia počas menštruácie. Jemná masáž v oblasti brucha levanduľovým olejom takisto prinesie úľavu.

Šport

Jasné, že ak máte svoje dni, nemáte chuť odbehnúť polmaratón ani stráviť celý deň na cyklotúre. Ale niektoré aktivity sú práve v tomto období telu prospešné a dokážu zmierniť nepríjemné bolesti. Uvoľňujúca joga, beh v miernom tempe či pilates sú pohybové aktivity, ktoré by ste mali vyskúšať práve v období menštruácie. Aj brušné tance dokážu zmierniť nepríjemný tlak v podbrušku.

Teplo

Najjednoduchší spôsob, ktorý zaberá. Teplo pomáha uvoľniť svaly a tým pádom sa bolesť zmierňuje. Stačí naplniť termofor teplou vodou a priložiť na podbruško. Ľahnite si na pohovku a relaxujte. Pomôže aj teplá sprcha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bylinky #kŕče #podbruško

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...