Skúste koriander: Oceníte jeho chuť aj skrášľovacie účinky!

Skvele chutí, osvieži každé jedlo, je výborný pre zdravie aj zdravú pleť. Pritom je kaloricky prakticky bezvýznamný a na 100g má len 23 kalórií. Ako stvorený pre ženy.

14.05.2017 11:00
bylinky, koreniny, dochucovanie Foto:
V bylinkovej záhrade by koriander nemal chýbať.
debata

Známy je tisíce rokov

Je čas vrátiť sa v otázke medicíny do minulosti a pozrieť sa na to, čo pomáhalo našim predkom. Koriander je v liečebnej praxi známy už 5000 rokov a zaberá na najrozšírenejšie ľudské neduhy. Používal sa v Číne, Ázii, Egypte aj Indii a ani u nás na Slovensku nie je najmenší dôvod jeho mocou opovrhovať. Jeho pôsobenie je totiž nezávislé od hraníc.

Ideálny na nafukovanie

Koriander si žiadajte do jedla, ak trpíte pocitom nafúknutého brucha po jedle, alebo dokonca prežívate intenzívne trápenie plynatosťou. Koriander zabezpečí, že si na jedle nielen viac pochutíte, keďže zvýrazní jeho chuť, ale vo vašom trávení zrealizuje potrebné pochody na to, aby ste sa po akomkoľvek chode usmievali. Je to zázrak aj na reguláciu problémov s trávením, najmä cez leto, keď nás zvyknú trápiť hnačky, zápchy, či otravy jedlom. Trocha koriandra zabezpečí rýchlu nápravu.

Lieči kožu

Spravte si z koriandra odvar a máte spoľahlivú pleťovú masku. Eliminuje zapálené póry, pomáha pri akné a pokožku zvláčňuje. Môže za to 11 silíc, ktoré obsahuje a medzi nimi aj lianol a pinén zvlášť účinné pri likvidácii infekcií. Krásna pokožka na tvári plná sily a sviežosti môže byť s touto bylinou realita.

Výborný na ekzémy

Koriander obsahuje veľmi silné antibiotikum dodecenal. To urýchľuje hojenie pokožky, dokonca sa s veľmi dobrými výsledkami objavuje aj pri liečbe ekzémov. Ak vás preto trápi tento problém, spravte si odvar z vňate a skúste si potierať problematické miesta. Vďaka liečivej sile možno konečne skoncujete so svrbiacimi zónami na tele.

Proti parazitom

Koriander je na toxíny ako terminátor. V ajurvéde patrí k jasným favoritom na detoxikáciu a dokonca telu dokáže odľahčiť aj od parazitov. Skúste jeho účinky na vlastných črevách. Šálka čaju z koriandrových listov vie podľa doktora Jamesa A. Duka poraziť akýkoľvek problém s trávením.

Ako v tehotenstve?

Každú ženu bude prirodzene zaujímať použitie tejto zázračnej bylinky počas gravidity. Nie je nikde uvádzané, že by koriander počas tohto obdobia škodil, ale v princípe platí, že s korením to netreba preháňať. Z toho vyplýva, že štipka neublíži, ale lepšie je príliš neriskovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #tehotenstvo #pokožka #parazity #nafukovanie #koriander

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...