Pohľad na vaše telo sa vám nepáči? Tak nerobte tieto večerné chyby!

Možno sa snažíte zdravšie žiť, začínate športovať, ale kilogramy sa vás zatiaľ držia ako prikované.

09.05.2017 15:00
chudnutie - nespokojnosť - problém Foto:
Ach jaj, tie kalórie!
debata

Ak celý deň dodržiavate isté pravidlá, snažte sa ich večer neporušiť. Inak je celá vaša snaha zbytočná. Ktoré večerné chyby sú pri chudnutí a strážení kalórií nebezpečné?

Len jeden koláčik!

Ak neodoláte a do úst si vložíte niečo sladké tesne pred spaním, nemôžete očakávať, že kilá pôjdu dole. Do krvi sa začne vylučovať inzulín, čo znamená, že tuk sa spaľuje pomalšie. Celkovo nie je vhodné „napchať“ sa tesne pred spaním sacharidmi, kam patria aj cestoviny či chlieb, skôr sa zamerajte na kvalitné bielkoviny v kombinácii so zeleninou.

Len jeden pohárik!

Sladký koktejl, víno či pivo pri sledovaní obľúbeného seriálu či športového prenosu? Znie to lákavo, ale musíte si povedať nie! Teda v prípade, ak sa chcete pri pohľade na vaše telo tešiť. Iste, raz za čas si môžete dovoliť aj takýto večer, ale denno-denné popíjanie pred televízorom znamená jediné – kalórie navyše. A sú to práve prázdne kalórie, ktoré sa uložia v tých najcitlivejších partiách. Áno, hádate správne – brucho je v pláne ako prvé.

Žiadna večera!

Ak ste to už vyskúšali, viete, že ráno po nevečeraní sa prebudíte s takým hladom, že jete všetko, čo sa vám dostane po druku. Okrem toho, spánok máte nekľudný, pretože s prázdnym žalúdkom sa naozaj nespí príjemne. Takže okrem hladu vás prenasleduje počas dňa aj únava. A práve únava má za následok prijímanie kalórií, ktoré nechceme – unavené telo si totiž pýta rýchlu energiu – čo znamená, cukry. Preto ľahká večera je rozhodne lepšou voľbou ako nočné hladovanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príjem #strava #kalórie #večer

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...