Čo sa stane, ak denne zjete jedno avokádo?

Nielen "dobré" tuky, ale aj množstvo vitamínov dodá pokožke sviežosť. A poďakuje sa vám aj srdce.

03.05.2017 13:00
avokádo, puding Foto:
Avokádo pomôže kráse aj zdraviu.
debata

Existuje viacero dobrých dôvodov, prečo sa oplatí pravidelne siahnuť po avokáde. Nielen „dobré“ tuky, ale aj množstvo vitamínov A, E, C a D, zároveň kalcia, ho predurčujú na výraznú pomoc zdraviu a kráse.

Avokádo pomáha pri chudnutí. Ako je to možné, vzhľadom na vysoký obsah tuku? Ide totiž o nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sa neukladajú ako tukové zásoby, ale slúžia ako zdroj energie.

Čo sa pokožky týka, aj tá sa za pravidelnú konzumáciu avokáda poďakuje. Obsah karotenoidov pôsobí ako prirodzená ochrana proti škodlivému UV žiareniu, takže na pokožke sa vplvy slnečných lúčov nepodpíšu tak viditeľne. Avokádo je tak skvelou anti-aging potravinou.

Tip: Ak máte prezreté avokádo, použite ho na výrobu pleťovej masky. Stačí roztlačiť vidličkou, pridať biely jogurt a med, náslene naniesť na 10 minút na tvár.

Avokádo je zvlášť prospešné pre srdcovo-cievny systém, najmä vďaka vitamínu E a C a takisto kvôli nenasýteným mastným kyselinám. Vďaka tomu je hladina cholesterolu udržiavaná v stabilných hodnotách, čím sa znižuje riziko infarktu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #srdce #pokožka #avokádo

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....