Chudnutie sa začína už pri nakupovaní

Hlad je najhorší radca. Ak sa do obchodu vyberiete spolu s ním, je viac ako pravdepodobné, že pri pokladni skončíte so zbytočne preplneným nákupným vozíkom.

26.04.2017 09:00
obchod, potraviny, nakupovanie, Foto:
Nakupujte s rozumom.
debata

A vaše predsavzatia o novom štarte budú v nenávratne. Skúste dodržať tieto tipy a vaše nákupy nebudú plné zbytočných kalórií.

1. Je jedno, či chodíte nakupovať raz týždenne alebo každý deň. Vždy si do obchodu vezmite presný nákupný zoznam a toho sa držte.

2. Vyhýbajte sa XXL baleniam – jednoduchá rovnica totiž platí – čím viac nakúpite, tým viac zjete. Navyše, problém nastane aj s následným uskladnením v kuchyni.

3. Nakupujte čerstvé potraviny. Sezónne ovocie a zelenina by mali skončiť vo vašom košíku čo najčastejšie. Takéto potraviny z regiónu sú chutnejšie a rozhodne výživnejšie než potraviny, ktoré za vami cestovali cez pol sveta.

4. Skúšajte aj nové suroviny, ktré možno nepoznáte. Pred nákupom si nájdete sezónne recepty a následne nakupujte len to, čo na ich prípravu skutočne potrebujete.

5. Nakupovanie plánujte podľa toho, aký máte plán redukcie hmotnosti. Premyslite si vaše denné stravovanie a tomu prispôsobte zoznam. Potravinám s množstvom práznych kalórií či polotovarom sa vyhýbajte. Radšej zamierte na nákup častejšie a kupujte v menších baleniach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #nakupovanie #rozum

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...