Ako sa chrániť pred plesňami na nohách a nechtoch?

Ak ste chytili plesne na nohách, môžete pozorovať tieto príznaky: Špeciálne priestor medzi prstami svrbí a suchá pokožka sa šúpe.

20.04.2017 15:00
nohy, zadok, chodidlo Foto:
Ilustračné foto.
debata

Až k strate nechtov

V neskoršom štádiu infekcie sa môžu vyskytnúť pľuzgieriky a trhliny, možná je aj bakteriálna superinfekcia. Ľudia, ktorí trpia touto kožnou infekciou, ktorá sa nazýva aj „atletická noha“, často zápasia aj s plesňovým ochorením nechtov. Hubová infekcia sa rýchlo šíri do nechtov, môže to viesť až k strate nechtov.

Chráni aj okolité nechty

Jemná, ale účinná metóda, ako sa zbaviť „atletickej nohy“, je špeciálny gél. Zastaví šírenie plesní a pokožke pomáha regenerovať. Pri plesni na nechtoch môže sérum toto šírenie zastaviť. Preniká hlboko do nechtu a vytvára ochranný film, ktorý dokáže chrániť aj okolité nechty.

Aj pre deti

Takže čo robiť, aby sme sa v teplom ročnom období ochránili pred plesňovou infekciou? Jednou z možností je venovať pozornosť hygiene nôh a vyhnúť sa malým rankám na koži. Navyše možno pokožku podporiť zachovaním jej ochrannej bariéry – napríklad použitím ochrannej, vodeodolnej peny. Tá môže chrániť aj deti od štyroch rokov pred nákazou v bazéne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nechty #infekčné choroby #suchá pokožka #pľuzgier #pleseň #atletická noha

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...