Ste tehotná! Tieto tri jedlá radšej zďaleka obíďte

Tehotenstvo so sebou prináša aj divoké chúťky. V jedle. Lenže, nie každé z nich je pre budúce mamičky zdravé. Viete, čomu by ste sa mali vyhnúť?

11.04.2017 17:00
Tiramisu Foto:
Tiramisu je možno chutné, ale v tehotenstve s ním opatrne.
debata

Podľa výživovej poradkyne Emma Derbyshireovej, ktorú cituje britský Daily Mail, by ste sa radšej mali vyhnúť nasledovnému:

Paštéta

Podľa odborníčky je riziko v paštétach, dokonca aj tých, ktoré sú vegetariánske, že môžu obsahovať plod ohrozujúce baktérie. Konzumácia môže viesť k listerióze, pri ktorej sú bežné hnačky alebo vracanie a ktorá môže podľa Derbyshireovej vyvolať až spontánny potrat.

Salámy

Problematickým je obsah dusičňanov, ktoré sa využívajú v rámci procesu konzervovania. Škodlivý pre mamičku aj dieťa môže byť tiež vysoký obsah solí, tiež konzeravčných látok, ktorými sú rozličné suché salámy doslova prešpikované.

Tiramisu či nepečené dezerty z vajec

Je to celkom pochopiteľné, rizikom sa stáva salmonelóza. Hoci sa dnes zväčša servírujú potraviny, ktoré sú nezávadné, riziko nepozná čas ani dátum. Takže sa radšej vyhnite rozličným bielkovým penám, tiramisu či nepečeným dezertom so žĺtkovou polevou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #problém #jedlo #hrozba #pozor

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...