Bazalka tulsi: Dokáže divy so zdravím a zatočí s únavou!

Jedna z najposvätnejších bylín orientu a častá zložka ajurvédskych prírodných ozdravných elixírov aj holistickej prírodnej medicíny.

22.03.2017 14:30
bazalka, bylinky, talianska kuchyňa Foto:
Bazalka je bylinka vhodná na konzumovanie vo forme čaju.
debata

Ak si tieto premenné spočítame, vychádza, že nejde o žiadne výmysly amatérskeho bylinkára šarlatána, ale o rastlinu, ktorá nám môže v živote v mnohom pomôcť.

Posvätná

Samotný názov tulsi v sanskrte znamená neporovnateľná a nenahraditeľná, jedinečná a už v dávnych dobách bola uctievaná ako posvätná. Tulsi patrí do čeľade hluchavkovitých bylín. Obsahuje najúčinnejšie fenolové fytochemikálie z hľadiska antioxidačného a protizápalového procesu. Nechýba ani vitamín A a C.

Skutočne pozitívne účinky

Lieky, bylinky aj moderné medicínske metódy sa primárne testujú v porovnaní s placebom. To má častokrát aj omnoho lepšie účinky ako západná medicína. Pri bazalke tulsi si v istom pokuse placebo ani neškrtlo. Počas pitia čaju z tejto rastliny klesla hladina krvného cukru nalačno o viac ak o17% a po jedle prekročila pokles o 7%. Placebo nebolo účinné vôbec.

Na zimné choroby aj do jari

Bazalka tulsi je energizér. Je sérom proti jarnej únave, vynikajúco dokáže ozdraviť telo po zime, keď nám v krvi figuruje najmenej vitamínov. Má množstvo pozitívnych chemických zlúčenín, ktoré zaberajú na celý rad problémov ako:
• jarná únava, reuma
• tráviaci trakt
• alergie
• nachladnutie
• znižuje horúčku aj krvný tlak

Na ženské problémy

Pre ženy s typicky jarnými problémami ako je zápal močového mechúra, je presne táto bylinka veľmi vhodnou na konzumovanie vo forme čaju. Prečisťuje aj obličky a podporuje plodnosť. Prirodzene tak ako mnoho ďalších bylín, nie je vhodná na pitie počas tehotenstva.

Dopestovať si ju môžete aj doma

Bazalka tulsi je doslova poklad, ale nie je náročná na pestovanie. Vyžaduje si len slnečné stanovište a ľahkú zeminu. V našich podmienkach pokojne aj prezimuje na chladnejšom a svetlom mieste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bylinky #antioxidanty #bazalka #holistická terapia #ajurvéda

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...