Javorový sirup: Zbaví závislosti na sladkom a prelieči telo!

Za javorovým sirupom nestojí len ošiaľ bio trendu, ale množstvo pozitívnych výsledkov, ktoré prináša.

21.03.2017 14:30
javorový sirup, miazga, sladidlo Foto:
Javorový sirup zaradili do kategórie superfoods s jedinečným zložením.
debata (1)

Pozor na originál

Pravý javorový sirup sa vyrába len v Kanade a je produktom zo živice kanadského javora. Jeho príprava je náročná aj drahá, veď zo štyridsiatich litrov zmesi sa dá pripraviť len liter čistého javorového sirupu. Preto sa na trh dostáva mnoho náhrad, no tie majú inú chuť a pozitíva sa nedajú ani náznakom porovnávať.

Kombinácia chuti a zdravia

Javorový sirup sa pridáva do jogurtov, tvarohu, na palacinky či do koláčov kvôli jeho sladkosti. Univerzita Rhode Island ho však podrobila skúmaniu a zistila zaujímavé fakty. Nie je to len sladidlo! Objavili silné antioxidanty plus 54 zlúčenín, z ktorých každá je pre telo prínosom. Niektoré látky pritom boli objavené prvýkrát, preto sa javorový sirup zaradil do kategórie superfoods s jedinečným zložením, kam napríklad patrí aj kustovnica čínska, teda goji. Telu dodáva vo väčeom objeme najmä vápnik a draslík, ale obsahuje aj mangán, zinok, železo, riboflavín, niacín, či vitamíny skupiny B.

Bojí sa ho aj rakovina

O javorovom sirupe sa na internete píše ako o lieku na rakovinu. V tomto však treba byť obozretnejší. Nie je totiž dokázané, že by sa niekto naozaj vyliečil pomocou sirupu, ale je dokázané, že rakovine javorový sirup účinne predchádzať môže. Vďaka aktívnym antioxidantom spomaľuje progres rakovinových buniek a pomáha telu vytvárať prostredie, kde sa nemnožia. Je dokonca efektívnejší ako rajčiny, brokolica, či čučoriedky.

Dokonalý na jarnú únavu

Telo po jeho prehltnutí začína očistnú kúru. Prečisťuje ako obličky, tak aj žalúdok. Okrem iného pomáha vyplaviť toxíny, ktoré zapríčiňujú únavu a sú často zdrojom povestnej jarnej únavy, ktorá ľudí rok čo rok kvári. Ukazuje sa, že veľmi vhodne pomáha pri zahlienení a prejavoch alergie, ktoré sú s nástupom kvitnúcich rastlín rovnako na vzostupe.

Sladký aj pre diabetikov

Javorový sirup si pochvaľujú aj diabetici. Hoci platí, že jeho konzumáciu je potrebné konzultovať s lekárom, má pre telo omnoho priateľskejšie dôsledky ako biely cukor. Vďaka fytohormónom a kyseline abscisovej dokonca pomáha regulovať samotnú cukrovku. Ak vám lekár jeho užívanie povolí, môže to byť cesta k sladšiemu životu aj pre diabetikov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #diabetes #sladkosti #jarná únava #javorový sirup

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...