Voľného času po tridsiatke ubúda, využívate ho účelne?

Každodenný život sa nesmie točiť len okolo povinností. Voľného času je však čoraz menej, preto ním nemrhajte.

15.03.2017 11:00
kamaratky Foto:
V akej nálade sa vraciate s posedenia s kamarátkou?
debata

Voľný čas si vychutnávate

Náročný pracovný deň a potom čo? Rodina aj priatelia má pre vás iný význam, ako to bolo v čase bláznivej dvadsiatky. Viete, že minúty voľna sú vzácne. Túžite sa venovať deťom či manželovi, čas chcete tráviť s kamarátmi, s ktorými sa cítite dobre. Samozrejme, že občas sa zoznámite aj s novými ľuďmi a stanú sa z vás priatelia, ale tento proces je už celkom iný ako v časoch minulých.

Pár priateľov, ale tí stoja za to

Priateľstvá máte pevné a dobre viete, s kým chcete a s kým nechcete tráviť čas. Skôr sa vyhýbate ľuďom, ktorí vás oberajú o energiu a po stretnutí s ktorými nemôže byť o dobrej nálade ani reči. Okruh „známostí“ sa zúžil a už nemáte vo svojom okolí mnoho ľudí, ktorí sú ochotní kedykoľvej vyraziť do ulíc. Vaše večerné posedenia majú iný charakter ako kedysi, alkohol potokom netečie, ale nuda určite nehrozí. Ste rada, že ste s ľuďmi, s ktorými sa cítite dobre.

Aj telo si pýta svoje

Už na sebe pociťujete dopady vašej práce či málo aktívny životný štýl. Aj preto do svojho voľného času viac zaraďujete športové aktivity. Je fajn, ak si aj pri nich nájdete zopár ľudí, s ktorými si padnete dô nôty. Čím skôr si na aktívny životný štýl telo zvykne, tým viac benefitov mu bude poskytovať v ďalšom období života.

Kultúra? Premyslená

Určite by bolo fajn, dopriať si toľko kultúrneho vyžitia ako v dvadsiatke – koncerty, za ktorými ste neváhali cestovať desiatky kilometrov, výstavy od výmyslu sveta, vysedávanie na filmových festivaloch… Realita? Ak sa do kina dostanete raz za mesiac, ste spokojná. Koncert o desiatej večer? Tak to „dáte“ málokedy. Kultúrne výjazdy sú od istého času jasne premyslené, výber je prísny a zážitok túžite mať maximálny. Preto sledujete odporúčania, zvažujete, vyberáte. Je to v poriadku. Zároveň je však na mieste, občas sa premôcť a vyraziť aj na koncert, ktorí sa začína po vašej rodinnej večierke. Kultúra predsa môže pože poskytnúť aj únik z každodennosti, ktorí si skutočne vychutnáte.

Čas pre seba

V kolotoči rodiny a práce aj vy máte právo na čas „iba“ pre seba. Či ho strávite doma s dobrou knihou, na nákupoch alebo v saune, to je jedno. Pretriediť vlastné myšlienky, upokojiť sa, oddýchnuť si. Hoci takého okamihy sú vzácne, nenechajte si ich vziať. Ak svojmu okoliu dáte najavo, že aj vy potrebujete byť občas iba sama so sebou, pochopia to. Najmä, ak potom budete veselšia, oddýchnutejšia a spokojnejšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #voľný čas #oddych #šport #posedenie

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...