Výživa pre vagínu. Čo dať do úst, aby bolo dobre tam dole?

Zdravie ženskej pošvy do veľkej miery závisí nielen o hygieny, ale aj od zloženia stravy.

28.02.2017 15:00
jogurt, probiotiká, výživa Foto:
Jogurt a kefír so živými kultúrami výrazne ochraňujú kyslé pH pošvy.
debata

To, čo skonzumujete rozhoduje o správnej mikroflóre, zdraví, ale aj chuti a vôni, čo ocení každý partner v posteli.

Viac ovocia

Zabudnite na to, že v ovocí je vysoký podiel cukrov. Dajte si ho ráno a cukry spálite. Hoci je možno zelenina pre telo kaloricky prijateľnejšia, nemá také účinky na vagínu ako ovocie. Vďaka svojim aromatickým látkam vás doslova presladí. Konzumentky ovocia svojim partnerom chutia inak. Sladšie, lepšie a voňajú skutočne ako ovocný dezert. Dajte si akékoľvek ovocie, ale čím aromatickejšie, tým lepšie. Bobuľové plody, grepy, pomaranče, ale aj mango a papája sú skvelé na výživu intímnej oblasti.

Jablká

Mali by byť olovrantom, alebo desiatou každej ženy. Jedno jablko denne zvyšuje sexuálne funkcie a ženy, ktoré si ho doprajú, nestrácajú libido. Podľa najnovších štúdií za to môže phlorizin a fytoestrogén, ktoré vás dostanú do tej správnej vášnivej hladiny. Ak máte problémy s nedostatkom vlhkosti, jablko rieši aj tieto problémy.

Jogurt a kefír

Nutné je povedať, že konzumovať treba skutočný jogurt. Teda grécky, alebo bulharský, jednoducho klasický so živými kultúrami. Kefír je ešte účinnejší. Oba tieto mliečne produkty výrazne ochraňujú kyslé pH pošvy vďaka svojmu probiotickému prínosu. Vďaka obohateniu stravy o uvedené produkty sa vás omnoho menej budú dotýkať bežné ženské problémy v podobe svrbenia, zápalov, či červenania napríklad po návšteve sauny, či bazénov.

Zelený čaj

Majster zdravia sa prejavuje aj v nohavičkách. Najsilnejšou zbraňou v intímnej oblasti sú polyfenolické katechíny, ktoré zabíjajú baktérie E. coli,. Práve tie vedia v pošve spraviť poriadnu paseku. Kofeín dokonca zmierňuje predmenštruačný syndróm, takže pre vášho partnera budete znesiteľnejšia aj v najťažších obdobiach mesiaca.

Voda

Znie to možno samozrejme, ale mnoho žien má s týmto bodom problémy. Gynekológ Alyssa Dweck ale upozorňuje, že dostatok čistej vody pomáha predchádzať zápalovým ochoreniam, zabezpečuje dostatok vlhkosti aj hladkú lubrikáciu. Preto neváhajte a aj pri čítaní týchto riadkov siahnite po pohári vody. Urobíte niečo pre telo aj sexuálne zdravie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #zdravá výživa #probiotiká #pošva #fytoestrogén #predmenštruačný syndróm

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...