Každodenné veci, ktoré vás urobia okamžite šťastnejšou

Príjemné vône, pocity pokoja či sledovanie šantiacich detí - čo všetko nám vyčarí úsmev na perách, len keby sme sa chceli na chvíľu zastaviť...

28.02.2017 11:00
Záhrada, jar, sadenie, bývanie, kvety Foto:
O chvíľu vás už zláka práca v záhrade či na balkóne.
debata

Zašpiňte si ruky od hliny

Blíži sa jar a ak máte hoci len balkón, nakúpte si hlinu, rastlinky a nechajte ho rozkvitnúť. Záhradkárske práce upokojujú a nabíjajú energiou, navyše výsledok stojí za to. Hoci naň treba čakať.

Pustite si pieseň z detského seriálu

Ak ešte nie ste rodičom, nemáte prečo pozerať detské seriály. Ale viete, aká je to radosť, ak zrazu počujete titulnú pieseň zo Šmolkov, ktorých ste ako dieťa milovali? Vypočujte si ju!

Pohrajte sa s mačkou

Hoci s tou, ktorú má vaša suseda či kamarátka. Je príjemné a upokojujúce, hladkať prítulné telo mačky. Keď pritom pradie a zaspáva, aj vy sa okamžite cítite pokojnejšie.

Poseďte si na detskom ihrisku

Či už ste rodič alebo nie, len tak sledovať 4 či 5-ročné deti, ktoré sa „vyroja“ na ihrisko, je úsmevné. Zrazu si uvedomíte, ako veľmi sa váš život zmenil. A že ste sa prestali tešiť z vecí ako ľad na chodníku, voda v kaluži či krásny zvonček na kolobežke. Sledujte deti a inšpirujte sa ich objavovaním sveta.

Nakupujte zeleninu na trhovisku

Ešte chvíľu si treba počkať, ale ranná prechádzka trhoviskom, kde vás omámia lahodné vône a lákavé kúsky čerstvej zeleniny a ovocia, je príjemná. Ak nakúpite, môžete sa navyše tešiť, ako si navaríte z čerstvých a voňavých surovín.

Doprajte si popoludňajšiu kávu na terase

Jemné slnko na vašej tvári, chvíľka s kamarátkou, ktorú si skutočne vychutnáte. „Odletíte“ od pracovných povinností aj od iných starostí a len tak sa „vyhrievate“ na terase, pochlipkávate kávu a sledujete svet okolo vás.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spokojnosť #šťastie #terasa #kľud

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...