Osamelosť aj spokojnosť vo vzťahu! Čo nás núti priberať?

V istých životných obdobiach vyzeráme lepšie, v iných horšie. Je to celkom prirodzený jav. Niektoré emócie a životné situácie nás však nútia jesť, vďaka čomu priberáme.

17.02.2017 11:00
Prejedanie sa nerobí nášmu telu najlepšiu službu. Foto:
Prejedanie sa nerobí nášmu telu najlepšiu službu.
debata

Príjem a výdaj energie nemáme pod kontrolou a tuk sa ukladá na tých najmenej vhodných miestach. Áno, najmä na bruchu. Ktoré emócie sa o tento jav postarajú?

Večný stres

Nie je žiadnou novinkou, že veĺa ľudí stres jednoducho „zajedá“. Pomáha im to preniesť sa cez psychicky náročné obdobie, kedy nedokážeme povinnosti ustrážiť a dostať tak náš čas pod kontrolu. Ak jeme, psychika sa trocha ukľudní a ten pocit sa nám páči. Horšie je, že práve v strese jeme zväčša nezdravé jedlá, nepravidelne a extréme rýchlo.

Pocit, že máme milujúceho partnera

Paradoxne, ak sa máme vo vzťahu dobre a po našom boku stojí milujúci partner, s našou postavou to takisto nerobí nič dobré. Psychika je krásne ukľudnená, muža máme „istého“ a tak zlenivieme. Doprajeme si to aj ono, veď on nás miluje také, aké sme. Aké prekvapenie nás potom čaká pri pohľade na váhu. Pozor! Aj v šťastnom vzťahu sa oplatí dodržiavať rovnováhu medzi príjmom a výdajom kalórií.

Sociálna izolácia

Priateĺov nemáte takmer žiadnych. A tak nemáte s kým vyraziť vom, do kina, na koncert či si len tak zabicyklovať. A samej sa vám nechce, to si radšej sadnete pred televízor. Nuda vás núti otvárať chladničku aj nakupovať potraviny oveĺa častejšie, ako keby ste mali po večeroch zaujímavý program, či aspoň posedenie s kamarátkou. Skúste sa trošku „otvoriť“ svetu a kilá sa na vás lepiť nebudú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #emócie #stres #priberanie

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....