Tieto chyby robíme pri športe všetci!

Chyby a chybičky naše každodenné. Robíme ich pri obede, pri sprchovaní, pri holení, a samozrejme, aj pri športe. Nájdete sa?

13.02.2017 15:00
žena, beh, pohyb, cvičenie, zdravie Foto:
Hudbu počúvať môžete, ale určite netelefonujte!
debata

Zlé, nedobré!

Je jedna vec, ktorá nás takmer všetkých bez rozdielu spája. A je to prvé, čo možno označiť za chybu pri športovaní. Či už sa potíme vo fitnescentre alebo v prírode, mnohí si beh bez mobilu nevieme predstaviť. Áno, je pravdou, že drvivá väčšina počúva hudbu – ak je mobil v tomto prípade umiestnený a zafixovaný na ramene, nie je to problém. Avšak podľa najnovšej štúdie je používanie smartfónov – a síce počas športu, pre naše telo zlé, nedobré. Pýtate sa prečo? Odpoveď je jasná – pretože to ovplyvňuje výsledok a intenzitu tréningu.

Neesemeskovať!

Výsledok tejto štúdie bol zverejnený v časopise Performance Enhancement & Health. Ukázalo sa, že esemesky zhoršujú rovnováhu a telesnú stabilitu. Telefonovanie má rovnako negatívny vplyv na rovnováhu tela, a môže navyše bežcovi spôsobiť zranenie. Vedúci štúdie Michael Rebold upresnil: „Môže dôjsť k pádu z bežiaceho pásu alebo vonku a vyvrtnutie členka je na svete.“

Prudko klesá

Intenzita tréningu počas písania esemesiek prudko klesá. Dokázané na dobrovoľníkoch. Dobrá správa pre všetkých, čo počas tréningu radi počúvajú hudbu: Počúvanie hudby cez slúchadlá výkon negatívne neovplyvňuje, práve naopak. V niektorých prípadoch môže byť výsledok ešte lepší!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #zranenie #hudba #beh #tréning #rovnováha #esemeska #členok

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...