Zhadzujte kilá! 10 rýchlych tipov, vďaka ktorým to pôjde ľahšie

Kto by neprivítal zopár zásad, s ktorými s kilami zabojuje rýchlejšie. Tu sú! Stačí sa ich iba držať.

06.02.2017 09:00
beh, schody, kĺby, členok, koleno Foto:
Aj chôdza po schodoch pomôže.
debata

Žiadne striktné zákazy

Ak si prísne zakážete niektoré druhy potravín, stále budete myslieť na to, ako sa k nim dostať. Budete sa neustále trápiť a hlavu si zamestnávať dodržiavaním absurdných pravidiel namiesto toho, aby ste sa sústredili na dôležitejšie veci vrámci chudnutia.

Krok za krokom

Najskôr jedno, potom druhé. Zvoľte si malé ciele, ktorých plnenie vás bude motivovať kráčať vpred.

Jedze doma

Do reštaurácie zamierte len výnimočne, pretože v kruhu priateĺov a dobrej nálady sa len ťažko odmieta pohár vína či sladký dezert, ktorý si objednajú všetci naokolo. Nemusíte sa vyhýbať ľuďom, to určite nie, len napríklad zamierte do reštaurácie už najedená.

Urobte si zoznam

Spíšte si plány, ktorých sa budete najbližší mesiac držať. V čase „krízy“ nahliadnite do zoznamu a hneď budete vedieť, kam smerovať. Plánujte si, kedy budete cvičiť aj premýšľajte o jedlách počas dňa.

Do práce s ovocím

Vždy, keď v práci nastane kríza a vy dostanete na čosi chuť, siahnite po ovocí. Majte po ruke jablko, grapefruit či banán, ktorý vám pomôže prekonať krízu.

Vždy po schodoch

V čase diéty nekompromisne vymeňte výťah za schody. Telu aj metabolizmu tým urobíte veľkú službu.

Hľadajte partnera

Myslí sa tým partner, s ktorým budete diétovať a cvičiť. Ak na to budete dvaja či dokonca viacerí, navzájom sa dočkáte podpory, motivovácie aj kontroly. A váš plán pôjde rýchlejšie.

Menšie taniere

Ide o vizáulny efekt, ktorý je účinný. Ak si jedlo budete servírovať na menšie taniere, zjete aj menšie porcie. Tým pádom celkom bezbolestne znížite príjem kalórií počas dňa.

Pite, pite

Dostatočný pitný režim sa postará aj o to, že vám budú stačiť menšie porcie jedla a nebudete pociťovať hlad tak nástojčivo. Všetky sladené nápoje však vymeňte za čistú vodu, nesladenú minerálku alebo bylinkové čaje.

„Nie“ každodennému váženiu

Na váhu v kúpeľni na chvíľu zabudnite. Hmotnosť nepôjde dolu tak rýchlo, ako si možno predstavujete a pohľad na ručičku váhy by vás deprimoval.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #zásady #kilá

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...