Prechladnutie útočí? Rýchlo bojujte, tu sú tipy

Už to cítite... Prechladli ste a telo sa začína pomaly, ale iste ozývať.

27.01.2017 15:00
chrípka, nádcha, prechladnutie, sopeľ, vreckovka Foto:
Opäť vás trápi prechladnutie?
debata (1)

A práve teraz, keď sa vám to najmenej hodí. Už s tým síce nič nenarobíte, ale tieto tipy vám pomôžu prechladnutie zvládnuť o čosi ľahšie a možno aj rýchlejšie.

Pite, pite

Príjem tekutín je dôležitý stále, nielen počas útočiacej choroby. Počas prechladnutia však telu dodávajte tekutiny pravidelne, dva litre sú nevyhnutnosťou. Siahnite po bylinkových čajoch – vyberajte ich podĺa príznakov. Ak cítite miernu bolesť v hrdle, pripravte si šalviu, pri kašli zasa tymián, pri celkovej slabosti zvoľte lipu. Práve tekutiny pomôžu telu potením vypudiť z tela infekcie.

Sem s vitamínmi

Najmä vitamín C si doprajte vo vyšších dávkach počas celého dňa, pre imunitný systém je veľmi dôkežitý. Ak to s jeho príjmom preženiete, vyplaví sa močom z tela von. Siahnite po prírodnom vitamíne c, vlažná voda s citrónom je dobrým začiatkom. Doprajte si aj jablko, pomaranč či čerstvý ovocný džús – fresh.

Do vane!

Ak ste bez horúčky, zamierte do teplej vody. Pridajte do nej pár kvapiek éterických olejov, ktoré pomáhajú pri nachladnutí – mätová či citrónová aróma zaberie. Sliznica bude zvlhčená a vám sa po kúpeli uľaví. Navyše, teplý kúpeľ zvyšuje aj telesnú teplotu, tým pádom má imunitný systém ďalšiu zbraň v boji s infekciami a vírusmi číhajúcimi v tele.

Doprajte si spánok

Aby organizmus mohol s chorobou zabojovať, potrebuje energiu. Ak budete celý deň pobehovať sem a tam, prechladnutia sa nezbavíte. Preto z vane zamierne s bylinkovým čajom rovno do postele a doprajte si spánok alebo aspoň oddych.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #Telo #prechladnutie

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...