Spomaľ, máš privysokú rýchlosť! Ako zjemniť životné tempo?

Rýchly a stresujúci - taký život často vedieme. Skĺbiť rolu matky, manželky, pracujúcej ženy - nie je to jednoduché. Dokonca to nie je jednoduché ani vtedy, ak ste len pracujúca žena, pretože dnešný nápor je veľký.

27.01.2017 07:00
stres, ponáhľanie Foto:
Vyhnite sa stresu, skúste spomaliť aspoň s drobnými aktivitami, ktoré pre to spravíte.
debata

Pri dlhodobom fungovaní takýmto spôsobom si však vypýta daň naše telo, myseľ, vzhľad, ale aj myšlienky. Je dobré uvedomiť si, že niekedy je skrátka menej viac a pomaly ďalej zájdete. Ako naplniť tieto známe porekadlá v dnešnom svete? Drobné krôčiky dokážu veľa.

Offline a bez príjmu!

Odložte telefón, vypnite počítač. Laptopu venujte vašu pozornosť len v práci a doma ho radšej vôbec nezapínajte. Mobil používajte po pracovnej dobe už len v nutných prípadoch. Rozhovor s kamarátkou absolvujte radšej osobne. Pri uložení sa do postele si vypínajte mobil alebo ho dajte do letového režimu. Povolený je akurát budík.

Výdatný spánok

Neponocujte. Väčšina z nás musí vstávať skoro a ak sa ukladáme do postele po polnoci, telo často nemá čas regenerovať. Radšej si ľahnite skôr a tiež skôr vstaňte a povinnosťami odštartujte deň. Nekončite ho s nimi. Hovorí sa, že ideálny spánok je zhruba sedem hodín. Ak zvládnete aspoň 6,5 hodiny namiesto zvyčajných päť, už to bude veľký posun.

Chvíle pre seba

Robte si čas na seba samu – môžete ho stráviť kúpeľom vo vani naplnenej voňavou penou, skrášľujúcimi procedúrami, alebo len čítaním knižky a popíjaním čaju. Skúste si však nájsť aj také chvíle, keď budete len sama so sebou – meditujte, sústreďte sa na dýchanie, vypnite mozog a relaxujte.

Organizujte

Život je dobré žiť, ale úlohy plniť a mať ich zorganizované. Robte si denný plán a skúste sa ním riadiť. Efektívne rozdelenie a vykonávanie úloh dokáže šetriť čas, ale aj nervy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spomalenie #rýchlosť #stres #zivot #meditácia

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...