Nenúťte sa do športov, ktoré vás od začiatku nebavia

Prečo by ste chodili cvičiť s večným premáhaním sa, keď to môžete robiť s radosťou. Stačí si správne vybrať.

25.01.2017 11:00
drep - bosu - posilňovanie - zadoček - stehná Foto:
Čo najrýchlejšie s novým rokom si vyberte šport, ktorý vás osloví.
debata

Prečo ste v detstve milovali vybíjanú na dvore, ale priam nenávideli hodiny baletu? Pretože už vtedy ste podvedome cítili, čo je pre vás a čo nie. Ale stáli nad vami rodičia, ktorí sa snažili otvoriť vám viacej možností.

A po rokoch máte možno rovnakú nechuť k niektorým športom. A hoci nad vami už nikto nestojí, nútite sa v športe do niečoho, čo vás ani trocha nebaví. Prečo tak tvrdošijne chodíte tri razy maximálne znechutená do posilňovne či na zumbu, keby ste oveľa radšej hrali bedminton? Verte či nie, s nechuťou k športu ďaleko nezájdete. Iste, mesiac – dva sa dokážete pretvarovať, ale potom skončíte.

Tak prečo si od začiatku roka nenájsť v rámci novoročných predsavztaí niečo, čo vás naozaj „chytí“? Opýtajte sa v práci či v okruhu vašich kamarátov, možno zostanete prekvapená, akým športom va ľudia venujú. A skúšajte, kým nájdete ten, ktorý budete robiť s radosťou a nie so sebazapieraním. Uvidíte, ako takáto vnútorná motivácia pomôže aj vášmu chudnutiu či formovaniu posatvy.

Ďalšou výhodou športu, kotý vás skutočne baví, je radosť. A poriadna. Už počas tréningu sa budete usmievať a po ňom vám príjemný pocit zostane ešte dlho. Celkovo sa naladíte na radostnejšiu vlnu, ktorá by vás mohla previesť celým rokom, čo poviete?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tréning #šport #zábava #výdrž

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...