Doprajte si občas zásaditý deň. Podľa tohto návodu

Odkyslenie je pre zdravie dôležité. A preto je dobré nasadiť si z času na čas zásaditý deň. Čítajte, ako to funguje.

17.01.2017 09:00
ovocie, zelenina, zdravá strava Foto:
Potrebovať budete dva druhy zeleniny podľa vášho výberu.
debata

Na to, aby sme si zachovali naše telesné funkcie, existujú regulačné mechanizmy, ktoré sú k dispozícii po celý deň. Jeden z nich je acidobázické hospodárenie. Ľudová liečiteľka Sabine Wacker, spolu so svojím manželom, vytvorili zásaditú metódu a napísali o tom aj knihu. V nej vysvetľujú ako taký bázický deň funguje. Dobrá rada od nich znie: Naplánujte si tento „projekt“ na sobotu.

Deň pred

Ak vás často trápi zápcha, vydali ste sa na dobrú cestu, keďže sa vďaka bázickému dňu prečistí aj hrubé črevo. V takom prípade si pred plánovanou „diétou“ urobte výplach čriev alebo použite Glauberovu soľ.

Ráno

Krátko po prebudení vypite pohár teplej vody – stimuluje trávenie. Na raňajky si dajte jablko alebo banán, hodí sa aj čerstvo vytlačená jablkovo-mrkvová šťava – mrkva podporuje detoxikáciu pečene. Uvarte si liter bylinkového čaju a popíjajte. Vyberte sa do obchodu – potrebovať budete dva až tri druhy zeleniny a listový šalát.

Obed

Na obed si pripravte obložený tanier zo surovej zeleniny – nech obsahuje zelený šalát, mrkvu a reďkovku. Použite zásaditý dressing. Uvarte si druhý liter bylinkového čaju – do večera ho musíte vypiť. Poobede si doprajte asi hodinovú prechádzku. Alternatívou môže byť beh či rýchla chôdza.

Večer

Pred devätnástou hodinou zjedzte zeleninovú polievku s jedným alebo dvoma druhmi zeleniny podľa vášho výberu. Môžete si pravdaže uvariť aj zásadité jedlo. Vypite ešte asi liter bylinkového čaju alebo vody. Pred spaním si doprajte kúpeľ, do postele sa uložte o 23. hodine.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #odkyslenie #trávenie #prechádzka #mrkva #detoxikácia #hrubé črevo

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...