Päť vecí, ktoré by ste vo fitku nikdy robiť nemali

Aj vy sa od Nového roka objavujete vo fitku častejšie? Poradíme vám. Toto je päť zlatých pravidiel, ktoré by ste v tomto priestore mali rozhodne dodržať.

20.01.2017 07:00
posilňovňa, fitnescentrum Foto:
Čistiť po sebe zariadenia, netelefonovať a sprchovať sa v žabkách.
debata (2)

Sprchovať sa v žabkách

No fuj! Je to odporné a nehygienické, keď vchádzate do sprchy bosá. Avšak nielen to. Môžete schytať bradavice a plesne, pretože v sprchách fitnescentier sú vďaka vlhkosti ideálne podmienky pre vznik baktérií. Takže nezabúdajte na žabky.

Zákaz telefonovania

Okrem iného, je nezdvorilé, keď si práve na bežeckom páse vybavujete svoje zmeškané hovory. Pravdaže, tí šikovnejší majú slúchatká v ušiach, s nimi to nie je také hrozné, ale predsa. Je lepšie pohybovať sa po fitnescentre bez telefónu a venovať sa tam tomu, pre čo sme tam prišli. Cvičiť, cvičiť a ešte raz. Cvičiť.

Odložte pomôcky na miesto

Keď posilňujete vo fitnescentre, majte rešpekt voči ostatným. Na výber máte mnoho pomôcok. A je fajn, keď ich po tom, čo vás omrzia, alebo s nimi docvičíte, odložíte na to isté miesto, odkiaľ ste ich vzali. Keď po vás príde fanúšik tohto náradia, či pomôcky, hneď vie, kde ho nájde.

Čistite zariadenia

Cudzí pot, ktorý ostane na tréningovom zariadení, je niečo odporné. A preto by ste si mali po sebe dôkladne vyčistiť zariadenie, ktoré ste používali. Tiež je nutné mať pri sebe zakaždým uterák a podložiť si ho pod zadok pri cvičení, napríklad počas spinningu. Určite je to pre vás aj pre ostatných hygienickejšie.

Pri skupinovom cvičení

Občas meškáme, to sa stane každému. Dôležité pri skupinovom cvičení však je, prísť na čas! Myslite na to, že pre trénera a ostatných účastníkov je nepríjemné, keď ho každých päť minút vyrušujú nejakí „omeškanci“.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #hygiena #sprcha #fitnescentrum #baktérie #bradavice #bežecký pás

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...