Z trochu iného pohľadu sa však na to pozrel server TheFashionspot.com, podľa ktorého sa ani tie najzdravšie sladké náhrady nemusia zdať správnou voľbou. Dôvod? Skrátka sú dosť nezdravé. Tu sú zdôvodnenia, ktoré uvádzajú autori textu.
Med
Hoci sa hovorí o tom, že je výrazne zdravší ako cukor, treba si uvedomiť aj jedno – je tiež kalorickejší. Vitamíny a cenné minerály obsiahnuté v mede pritom tiež treba rozlišovať – ak kupujete med od lokálneho včelára, jeho kvalita bude určite iná ako pri mede z veľkoobchodného predaja.
Agáve
Je kalorickejšie než biely cukor alebo med. Lyžička obsahuje až 27 kalórií, ktoré mnohí odborníci na výživu označujú ako prázdne kalórie. Hoci štúdie ho uvádzajú ako zdravú alternatívu sladenia pre nízky glykemický index, neveriaci odborníci tvrdia, že je nutné urobiť viac a dteailnejších štúdií, aby sa niečo podobné dokázalo.
Stévia
Podľa odborníkov je stévia jednou z najzdravších alternatív sladenia. Treba si však uvedomiť, akú používate. Do mnohých sladidiel so stéviou totiž pridávajú výrobcovia aj maltodextrin, ktorého glykemický index je dvojnásobne vyšší ako index klasického bieleho cukru. Ak teda stévia, tak len v kombinácii s iným prírodným sladidlom.