Predsavzatia, ktoré sú nezmyselné

Ak túžite vo svojom snažení vydržať čo najdlhšie, predsavzatia voľte opatrne.

22.12.2016 17:00
chudnutie, diéta, žena, tréning Foto:
Čo s vianočnými predsavzatiami?
debata

Jednostranná strava

Žiadne sacharidy? Výlučne šaláty? Každé ráno smoothie? Drsné obmedzenia nikdy nezaberú. Telu bude čosi chýbať a dá vám to pocítiť. Dostaví sa vlčí hlad, kedy zjete všetko, čo ste si dlhé dni či týždne odopierali. Navyše, na každého funguje čosi iné. Ak suseda chudne, pretože začala v strave prijímať viac bielkovín, to ešte neznamená, že vám pôjdu kilá dole rovnako rýchlo.

Každý deň šport

Ak túžite váš pasívny život zmeniť za aktívnejší, šport každý deň by nebol vhodnou voľbou. Spočiatku je motivácia obrovská, takže šport každý deň by ste aj zvládli. Ale telo by trpelo – nemalo by totiž žiaden priestor na regeneráciu. Trikrát týždenne zájsť do telocvične úplne stačí, aby ste sa mohli tešiť z výsledkov už o dva či tri mesiace.

Ja budem lepšia

Súperíte s kolegami, kto toho dokáže viac? A keď niekto z vedľajšej kancelárie povie, že za mesiac schudne tri kilá, vy si poviete, že to bude päť. Je to v poriadku, ak pritom rešpektujete možnosti svojho tela. Inak sa budete trápiť, neustále pozorovať a porovnávanie s kolegami vás bude deprimovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #šport #Nový rok #predsavzatia

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...