Prejesť sa ku štíhlejšej figúre? Tri spôsoby, ako na to

Slovo jedlo a štíhlosť - na prvý pohľad nezlúčiteľné spojenie. Ale nie je to ani zďaleka pravda. Vyvážený a vhodný jedálniček nám môže naozaj pomôcť k príťažlivejšej postave.

15.12.2016 17:00
kokosový olej Foto:
Kokosový olej pomáha ku štíhlejšej postave.
debata

V zostave stravovacieho režimu sa nachádza niekoľko potravín, ktoré dokážu v tele vyvolať pozitívne procesy a odraziť sa na tom, že telo bude štíhlejšie, alebo bude lepšie metabolizovať. Nasledujúce tri by ste určite mali vyskúšať.

Ryby

Pridaním rybieho mäsa do jedálnička môžete vylepšiť svoju figúru. Je to dokonca vedecky potvrdené. Ak budete konzumovať „tučné“ ryby s vysokým obsahom omega-3 mastných kyselín, vyvoláte v tele proces tzv. „rozpúšťania tuku“. Omega-3 dokáže pôsobiť na zlý tuk v tele a premeniť ho na dobrý tuk, ktorý zlepšuje a zintenzívňuje spaľovanie kalórií. Naordinujte si do jedálnička napríklad makrelu, lososa alebo sardinky. A jedzte ich pravidelne. Minimálne trikrát do týždňa. Alternatívou môže byť aj konzumovanie rybieho tuku v kapsliach.

Kokos a kokosový olej

Obsah zdravých tukov v potravinách nefunguje len pri rybách. Napríklad aj kokosové orechy a olej z nich patria podľa overených informácií medzi tie súčasti jedálnička, ktoré zabodujú v boji proti nadváhe. S kokosovým olejom by ste mali variť a pridávať ho do jedál, prípadne aj do proteínového nápoja po cvičení (stačí lyžička). Obsahuje totiž triglyceridy, ktoré majú tendenciu v tele fungovať ako spaľovače a zlepšovať tak metabolizmus aj spaľovanie energie vo všeobecnosti.

Zelený čaj

Pitím zeleného čaju preukážete telu službu. Obsahuje totiž flavonoidy, ktoré sa vo výskumoch ukázali ako látky napomáhajúce spaľovaniu tukov. Jeden z prieskumov, ktorý zverejnili pred časom v Daily Mail, tiež tvrdí, že popíjanie štyroch až piatich šálok zeleného čaju spoločne s cvičením, dokáže zrýchliť spaľovanie tuku v problémovej partii okolo drieku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryby #zelený čaj #kokosový olej #spaĺovanie

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...