Hot joga? Dobrý výber! Pomôže pri chudnutí, posilní imunitu

Začínate s hot jogou? Toto všetko by ste o nej mali vedieť! Okrem peknej postavy a silnej imunity sa postará aj o krásnu pleť. Spája v sebe teplo, dynamický pohyb a modernú hudbu.

16.12.2016 13:00
joga, cvičenie, relax, uvoľnenie Foto:
Pri hot joge vám bude horúco...!
debata

Rozdiel medzi hot a bikram jogou

Kým bikram joga sa cvičí pri teplote 42 stupňov, hot joga pri teplote 37. Bikram joga trvá zvyčajne 90 minút, hot joge stačí 60 minút a na rozdiel od bikram jogy, v hot joge sa kombinuje niekoľko štýlov jogy.

Výhody hot jogy

Hot joga je terapeutická joga. Keď sa jej venujete pravidelne, môže vám nahradiť fyzioterapeuta, maséra alebo aj osobného trénera. Teplo umožňuje intenzívnejšie preťahovanie a zároveň stimuluje detoxikačný proces. Pomáha pri chronických bolestiach hlavy a migrénach, artritíde, bolestiach kĺbov, chrbta a krku, pri chudnutí, tráviacich ťažkostiach a odbúravaní stresu.

Kto by sa jej mal vyhnúť?

Tehotné ženy, ktoré s hot jogou začínajú alebo sa jej predtým venovali len veľmi nepravidelne.

Ako často?

Ak chcete pocítiť výhody hot jogy na vlastnom tele, potom ju treba praktizovať 2–3-krát týždenne. Ale aj raz do týždňa je lepšie, ako nič!

Možno ju cvičiť doma?

Áno, v prípade, že máte doma izbu, ktorú môžete „rozkúriť“ na takú vysokú teplotu. Na začiatku sa však určite odporúča cvičiť pod dohľadom odborníka. A napokon, v skupinke sa nebudete cítiť tak osamelo, bude väčšia zábava.

Koľko kalórií spálime za hodinu?

Hot joga je na chudnutie a pálenie kalórií ako stvorená – priemerná spotreba kalórií sa pohybuje v rozmedzí od 400–500 kilokalórií. Tento druh jogy stimuluje krvný obeh, metabolizmus, aj trávenie. Okrem toho, teplo podporuje spaľovanie tukov a doslova ich roztápa. V kombinácii s vyváženou stravou výsledok na seba nenechá dlho čakať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #teplo #chudnutie #imunitný systém #stres #migréna #hot joga

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...