Získajte vďaka detoxikácii novú energiu a cíťte sa zdravo!

Detoxikovať telo a získať novú energiu - presne to sa dá prostredníctvom detoxikačnej kúry dosiahnúť.

02.12.2016 13:00
smoothies, detox, výživa Foto:
Zelená je dobrá! V prípade smoothies právom vyhráva.
debata

Táto diéta funguje tak, že sa odstránia nahromadené toxíny v tele a tým sa vytvorí priestor pre príjem zdravých živín. Smoothie-detox je to pravé orechové, pretože tieto nápoje obsahujú veľa zdravých ingrediencií.

Detoxikačná kúra

Po detoxikačnej diéte by ste sa mali cítiť dobre a zdravo, pretože vaše telo je zbavené toxínov. Ideálne sa treba na sedem dní zriecť aj kofeínu, nikotínu, alkoholu, mliečnych produktov a z veľkej časti aj tuhej stravy. V súčasnosti existuje veľa variantov detoxikačných diét. Pri kúre šťavami je príjem potravy nahradený ovocnými alebo zeleninovými nápojmi alebo smoothies. Predovšetkým tie zelené obsahujú veľa minerálnych látok a málo fruktózy. Vzhľadom na to, že prijímame potravu v tekutej forme, telo túto potravu ľahšie spracuje a z organizmu následne vylúči.

Pozor na jojo!

Rovnako, ako pri ostatných diétach, aj pri detoxikačnej platí: Keď sa po kúre znova začnete nezdravo stravovať, dostaví sa jojo efekt. Po siedmich dňoch detoxikácie sa začína ľahkou, beztukovou stravou, samozrejme bez cukru. Nezabudnite na pohyb, je tiež dobrou prevenciou pred obávaným jojo efektom.

A tu zopár receptov:

Špenátové smoothie

Príprava pre dve osoby: 150 g listového špenátu, 150 ml čerstvo vytlačenej mandarínkovej alebo pomarančovej šťavy, dva banány, polievková lyžica mandľového alebo sezamového oleja, kúsok zázvoru. V mixéri všetky prísady poriadne rozmixujte.

Púpavovo-uhorkové smoothie

Pre dve osoby potrebujete: púpavu a polovicu šalátovej uhorky. Púpavové listy a uhorku nakrájajte nadrobno, zalejte 150 ml vody a rozmixujte v mixéri.

Bylinkové smoothie

Pre dve osoby: 50 g divokých bylín (napríklad púpavy), petržlenovú vňať, dve sladké jabĺčka a dve hrušky. Nakrájajte nadrobno, pridajte 300 ml vody, dve polievkové lyžice mandľového oleja, dve lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy a rozmixujte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #detoxikácia #smoothie #toxíny #jojo efekt #fruktóza #živiny #púpava

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...