Viac proteínov, viac vody, viac čili. A budete spaľovať viac kalórií

Prečo neskúsiť zbaviť sa kalórií troška pohodlnejšie. Pomôžte telu, tu sú tipy:

25.11.2016 11:00
čili, žena Foto:
Pálivému čili sa nevyhýbajte.
debata

Strava bohatá na bielkoviny má hneď štyri výhody. Proteíny zaplnia žalúdok na dlhší čas, človek sa cíti sýty, takže nemá potrebu prijímať ďalšie, napríklad aj prázdne kalórie. V proteínoch sa nachádzajú aminokyseliny, ktoré využívajú svaly. Aby ich však svaly vedeli využiť, treba na to isté chemické reakcie, o ktoré sa postará telo. A aj pri tých sa spaľujú kalórie.

O tom, že telo potrebuje dostatok vody na svoje fungovanie, niet pochýb. Ale aj vodu musí organizmus nejako spracovať a to si vyžaduje opäť energiu. Čo znamená, spaľovanie kalórií. Preto je dôležité piť naozaj len čistú vodu, ktorá kalórie neobsahuje a vyhýbať sa sladeným nápojom. Smäd takisto môžete uhasiť nesladeným bylinkovým čajom.

Jedzte ostrejšie jedlá. Dôvod? V čili je ukrytý kapsaicín, ktorý je podpísaný práve pod pálivú chuť napríklad čili papričiek. Okrem toho, že naštartuje metabolizmus, telo sa vplyvom kapsaicínu zahreje, čo znamená, že vylučuje pot. Už tieto procesy si vyžadujú energiu, pri ktorej sa kalorie spaľujú. Takže pokrmom s čili papričkami sa nevyhýbajte, skôr naopak.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #spaĺovanie #proteíny

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...