Čo sa deje, ak pijete veľa kávy?

Máte pocit, že vás dobíja energiou. Ale to nepotrvá dlho. A následne sa priveľká konzumácia kávy prejaví. Takto!

24.11.2016 13:00
káva Foto:
Opäť káva? Koľká v poradí?
debata

Ste podráždená

Káva nielenže stimuluje centrálny nervový systém, ale vplýva aj na produkciu hormónov. Telo v ich záplave nemusí celkom správne reagovať na podnety, cítite sa podráždene, na niektoré stimuly reagujete nepatrične. Dokonca sa môžu dostaviť aj záchvaty hnevu. Ak sa kávy nedokážete vzdať, vymeňte aspoň jednu-dve šálky za bezkofeínovú.

Zasa na toalete?

Telo stráca vplyvom kávy viac vody a to vás núti neustále hľadať toaletu. Je to nepríjemné, na druhej strane aj nebezpečné – ak ste veľká kávičkárka, treba si strážiť príjem vody počas dňa.

Energia má svoj strop

Ak sa počas dňa neustále „dobíjate“ kávou, vaša energia sa v istom momente dostane na vrchol a zaň to už nejde. Následne už nie ste usilovná a nedokážete ani podať lepší výkon. Skôr naopak. Stúpne vaša nervozita a hoci sa snažíte, ako viete, vaša výkonnosť stagnuje, pretože máte problém so sústredením.

Zlý spánok

Ležíte v posteli a máte pocit, akoby ste prežili dlhý let lietadlom. Ale spánok nie a nie prísť. Množstvo kávy dokáže negatívne ovplyvniť aj váš biorytmus. Telo bez spánku veľmi stráda a jeho nedostatok sa skôr či neskôr prejaví. Ak chcete večer zaspať, na kávu po 16. hodine by ste už mali zabudnúť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #káva #biorytmus

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...