Jedlá a nápoje, ktoré spaľujú tuk takmer samé!

Najesť sa a nepribrať, naopak ubrať si pár decimetrov tuku. To nemusí byť otázkou nesplneného sna, ale správneho výberu toho, čo si dáte na tanier.

18.11.2016 13:00
grep, grap, grapefruit, šťava. citrus, ovocie Foto:
Grep reguluje črevnú peristaltiku a podporuje látkovú premenu.
debata

V oblasti stravovania a diét platí mnoho paradoxov. Poznať ich uľahčuje trápenie s diétou a prázdnym žalúdkom.

Orechy a dobré tuky

Na desiatu, olovrant, alebo ako doplnok k raňajkám. Hrsť vlašských orechov denne nie je len základ zdravia, ale aj pohodlného nasýtenia. Touto dobrotou súčasne uľahčujete aj spaľovanie tukov. Ich tajomstvo sú omega-3 mastné kyseliny a práve ony nespôsobujú ukladanie tukov, ale naopak, aktivitou v tele prispievajú k ich rýchlejšiemu spaľovaniu. Okrem orechov vám pomôžu aj pravé maslo, olivový olej a ryby. Príjem týchto tukov by mal byť približne na úrovni 30% príjmu kalórií za deň.

Zázvor

S chladnejšími dňami nám chutí omnoho viac ako počas leta. A v zime začína naše telo aj nabaľovať tuk. Preto je zázvor pomocníkom nielen na nachladnutie a zapchaté dutiny, ale aj na regulácii tuku. Známy je aj zázvorový sirup, alebo silnejší čaj. Zázvor je totiž veľmi dobrý štartér metabolizmu a len vďaka tomu sa dokážete rozlúčiť s tukom bez jojo efektu. Stačí si pripraviť zázvorovú dobrotu na večer, alebo si ju dopriať priamo pred cvičením a uvidíte zlepšenie výsledkov z posilňovne.

Jablko

Jeseň je ich zlatým obdobím a preto si zaobstarajte dostatočnú zásobu. Jablká majú pomaly stráviteľné sacharidy aj antioxidanty. Čo sa však tukov týka, tu sa dostávajú k slovu polyfenoly. Pomáhajú zvyšovať kondíciu a výkonnosť tela a zároveň vedia zaútočiť na partie ako pás, boky a nohy. Ako to robia? Polyfenoly aktivujú gény, ktoré znižuj produkciu tuku a jeho skladovanie. Jedno jablko denne už nebude hovoriť len o zdraví, ale aj o nohách bez tukových vankúšov.

Čierny čaj

Hovorí sa obvykle o zelenom. Nie je zlý, ale ak chcete bojovníka s čiernym pásom proti tukom, navarte si šálku čaju čierneho. Zistenia, ktoré prebiehali na University College v Londýne vyskúmali, že čierny čaj znižuje hladinu kortizolu v krvi, ktorý podporuje ukladanie tuku v oblasti trupu. A keďže kortizol je primárne stresový hormón, zlepší sa aj vaša nálada a znížia sa následky stresu na telesné funkcie. V rovnakej kategórii s čiernym časom sú aj oolongy.

Grep

Je to citrus, má cukry a pritom je malý zázrak. Štúdie zo San Diegu potvrdili, že ženy, ktoré denne zjedli polovicu grepu, schudli rýchlejšie ako tie, čo grep vynechali. Tajomstvom je známa horká látka naringin, prečisťujúca organizmus, regulujúca črevnú peristaltiku a podporujúca látkovú premenu. Tuky sa grepov boja ako čert kríža.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #zázvor #orechy #jablko #spaľovanie tukov #čierny čaj #grep

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....