Dokonalá cvičebná zostava. Pomáha schudnúť a dodáva energiu!

Informácie sú kľúčové. S tými správnymi dokážete mať ráno energiu ako po dvoch silných kávach a pritom naštartujete aj proces chudnutia.

15.11.2016 13:00
svalová horúčka, fitnescentrum Foto:
Krátkou intenzívnou zostavou naštartujete váš metabolizmus.
debata

Stačí pár minút hneď po zobudení a telu naznačíte, že priberanie nech si vyčiarkne z programu.

Chôdza po kolenách

Znie to neuveriteľne, ale chôdza pokľačiačky robí zázraky. Najmä ráno. Na kolenách je totiž množstvo akupunktúrnych bodov, ktoré stimulujú energiu. Podľa taoistického učenia dokonca pomáha toto cvičenie zlepšovať zrak. Vďaka bodom pôsobiacim na lepšie funkcie oka. Čínska medicína toto cvičenie predpisuje pri takmer každej chorobe, kde je potrebné rozprúdenie dobrej energie. Dajte si päť minút na kolenách a uvidíte zázraky. Skvelé je, že toto cvičenie úžasne zoštíhľuje nohy.

Státie na jednej nohe

Zatvorte oči a snažte sa udržať rovnováhu na jednej nohe. Pritom zhlboka dýchajte. Balans je priam zázračný. Príval energie pocítite takmer okamžite. Podľa čínskej medicíny sa na chodidle týmto postojom stimulujú body takmer všetkých telesných orgánov, aktivuje sa lymfa a prečisťujú energetické centrá. Skúste pár minút na každej nohe a keď otvoríte oči, akoby vám dal niekto dávku dobrej energie.

Angličáky

Stačí dve – tri minúty spraviť poctivé angličáky. To znamená postaviť sa vzpriamene. Spraviť drep, z neho klik, vrátiť sa do drepu a vyskočiť. Robte toto cvičenie čo najrýchlejšie 30 sekúnd a potom 10 oddychujte. Takto striedajte intervaly. Nielenže rozprúdite krv a okamžite dáte do pozoru celé telo, naštartujete krátkou intenzívnou zostavou váš metabolizmus. Ten začne spaľovať rýchlejšie, aj počas toho, ako už budete sedieť v aute cestou do práce.

Stojka na hlave

Má množstvo benefitov. Mozog dostane čerstvo okysličenú krv. Samotný stoj na hlave zlepšuje krvný obeh. Ten je základom, aby ste mali dosť energie v celom tele. Formuje ruky, ramená aj brucho. Kto robí pravidelne stojku, pociťuje menšiu bolesť chrbtice. Stačí niekoľko sekúnd ráno a nepotrebujete kávu. Na stojke je fantastické, že funguje ako rýchle dobíjanie energie kedykoľvek počas dňa. Zároveň zapája takmer všetky svaly tela, takže vás môže tešiť aj vyššia miera spaľovania tuku a rýchlejšie formovanie postavy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #cvičenie #chudnutie #jóga #stoj na hlave

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...