Nepríjemnosti počas menštruácie zmiernia aj niektoré potraviny

Kŕče či bolesti prsníkov dokážu zmierniť niektoré potraviny.

10.11.2016 13:00
maternica, brucho, menštruácia, bolesť Foto:
Opäť vás trápia kŕče?
debata

Počas menštruácie by väčšina žien zostala najradšej v posteli. Nielen kŕče v podbrušku, ale aj bolesti hlavy či prsníkov sa vedia práve v tomto období prihlásiť o slovo. Niektoré potraviny dokážu priebeh menštruačných bolestí zmierniť.

Vláknina podporuje zažívanie a dokáže byť účinná aj počas menštuačných bolestí. Treba siahnuť po ovsených vločkách, orechoch, výrobkoch z raže. Ale aj niektoré druhy ovocia ako marhule či hrušky, zo zeleniny zasa pomáha fazuľa. Na tieto potraviny sa však treba zamerať ešte skôr, než kŕče začnú. Pár dní pred menštruáciou si na tanieri doprajte práve spomínané potraviny.

Aj horčík zabraňuje kŕčom. Kde nájdete ten? Predovšetkým v horkej čokoláde (minimálne 70-percentnej), na horčík je bohatý aj banán, takisto cícer či tekvicové semiačka.

So začiatkom periódy môžu trápiť aj bolesti prsníkov, aj z dôvodu zadržiavania vody. V tomto prípade pomáha vitamín E v kombinácii s nenasýtenými mastnými kyselinami. V tomto prípade je dobré konzumovať orechy, lososa či čierne ríbezle.

Koho trápi masívne krvácanie, mal by siahnuť po ananáse. Vďaka vysokému obsahu mangánu môže byť krvácanie zmiernené. Ak nemáte po ruke ananás, pomôžu aj ovsené vločky či listová zelenina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #menštruácia #kŕče

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...