Digitálny detox! Vypnite na chvíľu... svoje mobily

Už si bez nich ani nedokážeme predstaviť život. Ale netrávime s mobilmi a smartfónmi až príliš veľa času? Mnohí rozhodne áno. Dá sa s tým niečo spraviť? Môžete sa pokúsiť o digitálny detox.

12.11.2016 08:00
ruky, mobily Foto:
Mobilné telefóny akoby sa stali súčasťou nášho tela.
debata

Postup nie je zložitý – najviac zabrať dostane vaša pevná vôľa a návyky, ktoré ste si vybudovali v súvislosti so smartfónom.

Kniha miesto mobilu

Ak cestujete alebo napríklad čakáte u lekára, namiesto mobilu siahnite po knihe. Skúste prekonať návyk neustáleho kontrolovania emailov a skrolovania po obrazovke, na ktorej si len bezmyšlienkovito prezeráte obrázky ľudí, ktorí vás v skutočnosti až tak nezaujímajú.

Letový režim

Chcete skutočný pokoj a môžete si ho dovoliť? Tak prehoďte telefón do letového režimu. V takom stave nedokáže prijímať správy, hovory a nemá ani prístup na sieť. Robte tak napríklad počas popoludňajšej siesty, alebo po príchode domov. Stanovte si napríklad, že mobil o deviatej večer odložíte a vrátite sa k nemu až ráno.

Kúpte si budík

Prvý kontakt s mobilom máme často už ráno, keď nám zazvoní ako budík. Lenže, potom to nasleduje – ešte so zalepenými očami sledujete dianie na monitore. Namiesto toho voľte klasický budík a k mobilu sadnite až po raňajkách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #smartfón #oddych #digitalizácia #detox

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...