Jasné a stručné! Takto vás stres neprevalcuje

Osvojte si každodenné tipy, ktorými zabojujete proti stresu. Nie je to nič zložité!

09.11.2016 11:00
žena, stres, knihy, krik, učenie Foto:
Nepodľahnite stresu!
debata

Zapojde rodinu

Ak už máte rodinu, leží na vašich pleciach zrejme nekonečné množstvo povinností. Skúste ich prerozdeliť aj na ostatných jej členov. Deti pomáhajú radi, len ich musíte správne motivovať.

Prácu nechajte v práci

Vypnite myšlienky na prácu v momente, ako odídete z kancelárie. Ak to nejde automaticky, musíte sa to naučiť. Iba takto sa vám podarí stres z vášho života vyhnať.

Domácnosť ako večerný program?

Aby ste skutočne „vypli“ a zabudli na stres, chce to relax aj mimo domu. Každý večer tráviť upratovaním, varením či školskými úlohami dá človeku zabrať. Tak rýchlo von, aspoň cez víkend.

Šport je bomba

Poriadne účinnou zbraňou proti stresu je bezpochyby šport. Mal by vás baviť tak, aby ste sa naň tešili a nie sa premáhali. Vyberať máte z čoho.

Všetko perfektné?

Nie! Perfekcionisti to majú v živote ťažké, pretože do stresu ich dostáva večný nedostatok času a nespokojnosť s výsledkom. Uberte zo svojich vysokých nastavení a vydýchnite si. Nie vo všetkom musíte ísť na sto percent!

Hovorte „nie“

Všetci si zvykli, že vy ste vždy tá, na ktorú je spoľahnutie. Áno, je to príjemné, keď vás ostatní takto vidia, ale na druhej strane… Nenechajte sa zneužívať. Slušné odmietnutie je niečo, čo musíte okamžite zaradiť do vášho slovníka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #rodina #únava #stres #BOJ

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...