Stačí jediný cvik a v zrkadle sa budete na seba pozerať s radosťou!

Od dnes nemôžete tvrdiť, že na vás cvičenie nefunguje. Stačí jeden cvik, ktorý ak budete robiť so železnou oddanosťou.

21.10.2016 12:00
cviky na bruško Foto:
Pri plankovaní je dôležité správne držať telo.
debata

Tuk povolí a svaly sa vyformujú do sexi tvarov. Je načase prestať s výhovorkami a začať plankovať.

Brušný mostík na sexi línie

Brušný sval je jediným svalom, ktorý v našom tele nefixuje kosť a je životne dôležitý pri správnom držaní tela a chrbtice. Muži sa snažia vytvarovať z neho tehličky, no ženám pevné a sexi brucho pomôže ešte viac. Ich chrbticu totiž deformuje váha poprsia a pevné brucho môže zabrániť degeneratívnym zmenám. Plankovanie pre ženy teda nemá len estetickú hodnotu a nie je len o vytvarovanom a sexi brušku. Je aj o pekných ramenách, dobre tvarovaných rukách a stehnách so zadkom na obzretie.

Správny postoj

Pred akýmikoľvek variáciami a stupňovaním intenzity sa naučte základný a hlavne správny postoj pri planku. Platí, že lakte sú vždy pod ramenami. Nie vpredu, nie vzadu, ale rovno pod nimi. Tak si uchránite hĺbky. Telo držíte vzpriamene, v takom postoji, akoby ste stáli vzpriamene. Vždy sa pred plankovaním najprv prekontrolujte, aby vaše svaly a najmä kĺby netrpeli nesprávnou pozíciou a nepodľahli zraneniu.

Stupňujte intenzitu

Začať s plankom nie je nič jednoduché, hoci sa zdá, že nič nerobíte. Základným pravidlom je postupovať pomaly. Štartovacou čiarou je 30 sekúnd a každý ďalší deň môžete pridať 5 – 10 navyše. Časové obmedzenia v dĺžke držania pozície nie sú. Vždy však platí, že radšej menej, ale v správnom postoji. Tak, ako vám to telo dovolí.

Všetky dôležité svaly

Formovanie svalov sa nemusí diať len dvíhaním závaží, ale aj vďaka statickému napätiu. To budete pociťovať na komplexnej palete brušných svalov. Dokonca aj vnútorných a šikmých, ktoré pri bežných brušakoch ostávajú mimo hru. Precvičíte si svaly chrbta, ramien, rúk, tricepsov, bicepsov, prsného svalu, zadku aj stehien plus lýtok. Žiadny iný cvik takýto záber neposkytuje. Aj vďaka tomu má pre telo benefity, ako žiadna iná cvičebná zostava.

Výhody planku

• cvičíte len s vlastnou váhou
• precvičíte si počas krátkeho času takmer celé telo
• zlepšujete kondíciu
• zvyšujete výdrž
• efektívne spaľujete podkožný tuk
• zrýchľujete metabolizmus
• šetríte čas

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #planking

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...