Prejdite zimou bez chorôb! Čo zaberie?

Len čo sa vonku ochladí, telo už podlieha chorobám. Posilnite svoju imunitu.

12.10.2016 11:00
kyslá kapusta Foto:
Kyslá kapusta je bohatým zdrojom vitamínu C.
debata

Olejová kúra

Ešte ste o nej nepočuli? Je to stará metóda na zbavovanie tela toxínov. Olej prevaľujte pár minút v prednej časti ústnej dutiny, podobne ako pri cmúľaní cukríka. Prostredníctvom žliaz sa vylučujú škodliviny z tela. Po prepláchnutí dutiny olejom treba následne umyť zuby. Môžete použiť olivový olej, olej z rasce, z čajovníka či citrusový olej.

Strečing

Ak ponaťahujete telo a svaly prostredníctvom strečinku hneď ráno, budete sa cítiť lepšie. Ide o pomalé cvičenia, takže to zvládnete aj v pyžame rovno v spálni.

Citrón a zázvor

Čaj z čerstvého zázvoru nechajte vychladnúť a následne doň pridajte čerstvú šťavu z polovice citróna. Nápoj, ktorý zničí choroboplodné baktérie v tele a posilní imunitu, si pripravíte za pár minút.

Vitamíny

Počas zimného obdobia si telo pýta najmä vitamín C. Citrusy či kyslá kapusta sú tými pravými potravinami, ktoré organizmu vzácne „céčko“ dodajú. Pri kúpe kapusty sa spoliehajte na nepasterizovanú, aby si zachovala čo najviac účinných látok.

Sauna

V saune sa telo zbaví škodlivín, zároveň sa výrazne posilňuje imunitný systém. Ak sa do sauny dostanete aspoň raz za dva týždne, zimné obdobie prežijete výrazne príjemnejšie, čo sa chorôb týka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chrípka #kvasená kapusta #choroby #zima #sauna

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...