Spáliť kalórie vhodnými potravinami? Z týchto 5 budete chudnúť určite!

Denný energetický výdaj a príjem sú základom pre podobu našej figúry. Je pochopiteľné, že ak sa chceme udržať štíhli, nemali by sme to preháňať s príjmom jedla. Niektoré potraviny však môžu byť nápomocné.

05.10.2016 09:00
grapefruit, červený grapefruit Foto:
Konzumáciou grapefruitu môžete zhodiť pár kilogramov.
debata

Či už ide o zámer schudnúť, alebo napríklad vyrysovať sa (čo využívajú najmä športovci a kulturisti), v jedálnom lístku sú mnohé potraviny, ktoré dokážu naštartovať spaľovanie a spoločne s pohybovou aktivitou ho spraviť ešte efektívnejšie. Ak ste ich doteraz nepoznali, tu je aspoň pár vybraných.

Zázvor

Známy najmä ako bojovník s virózami, no účinný aj pri problémoch s trávením a pri bolesti svalov. Pravidelná konzumácia zázvoru pomáha regenerovať svalové vlákna, pôsobí protizápalovo a podľa vedeckých poznatkov pomáha zrýchľovať metabolizmus a spaľovanie, ak sa konzumuje na dennej báze.

Ovsené vločky

Hoci do tela s nimi prichádzajú sacharidy a energia, ide o sacharidy, ktoré telo trávi pomalšie a fungujú ako zdroj energie na niekoľko hodín. Zaujímavosťou pritom je vedecký poznatok, že konzumáciou takýchto „pomalých“ sacharidov spálite počas dňa viac energie ako tí, ktorí konzumujú sacharidy v podobe sladkostí či rôznych variácií cukru.

Losos

Je veľmi často súčasťou jedálneho lístka profesionálnych športovcov – dôvod je jasný. Je bohatým zdrojom omega-3 esenciálnych mastných kyselín a hoci vás môže zaraziť slovko „mastný“, ide o veľmi zdravú súčasť potravinovej skladby. V tele totiž podmieňujú procesy spaľovania nezdravého tuku a tiež zabraňujú jeho ukladaniu.

Ľanové semienka

Aj v ich prípade platí, že obsahujú cenné omega-3 mastné kyseliny, sú bohatým zdrojom kyseliny alfa-linolenovej, ktorá pomáha znižovať hladinu cholesterolu, podporuje imunitný systém a priaznivo ovplyvňuje pohybový aparát. V neposlednom rade tiež aktivizuje procesy spaľovania tuku v tele.

Grapefruit

Citrusové ovocie, ktoré obsahuje dôležité vitamíny a minerály, má v sebe tiež takzvaný naringín, ktorý zabraňuje ukladaniu tuku v tele. Vedecká štúdia preukázala, že pravidelné popíjanie grepovej šťavy trikrát denne pomohlo testovaným osobám k zhodeniu niekoľkých kilogramov bez toho, aby cvičili, alebo menili jedálniček.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #jedlo #potravina #spaĺovanie

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...