Obyčajné droždie a jeho neobyčajné účinky

Nevonia vábne, chutí ešte horšie. Napriek tomu netreba krčiť nosom nad hnedou hrudkou droždia.

23.09.2016 11:00
droždie, kvasnice, pečenie Foto:
Droždie pomáha pri nespavosti a má protizápalové účinky.
debata

Poslúži aj ženám, ktorým na kysnutých koláčoch nezáleží, ale chcú kultivovať svoje zdravie a krásu.

Konzumujte ho samostatne

Živé kvasinky pôsobia pozitívne na pleť, trávenie, imunitu a sú cenným zdrojom vitamínov B, D, minerálnych solí, enzýmov, esenciálnych kyselín a bielkovín. Ich pozitívne vlastnosti sa však neprejavia vždy. Ak sú raz zamiešané v pečive, strácajú svoju hodnotu. Je potrebné ich konzumovať výhradne samostatne, s teplou vodou alebo mliekom. Ideálnym časom na takto výživný nápoj je pred spaním, alebo tesne po zobudení.

Všeliek z chladničky

Výhodou droždia je jeho cena v porovnaní s inými posilňovačmi imunity. Jednu kocku si finančne pri nákupe ani nevšimnete, no konzumácia príjemne prekvapí. Zlepšuje stav nechtov a lesk vlasov, pomáha pri únave, dodáva energiu, revitalizuje imunitu aj trávenie a funkcie pečene. Pomáha pri nespavosti a má protizápalové účinky.

Viac zdravia aj krásy

Droždie je známe, že vie spoľahlivo eliminovať negatívne dopady pôsobenia kyselín v organizme a zabraňuje hromadeniu kyseliny mliečnej a octovej, ktoré poškodzujú bunky. Tak nepriamo pomáha udržať pleť bez vrások a udržiava vnútorné prostredie bez negatívnych vplyvov, ktoré by mohli smerovať k vzniku rakoviny. Droždie je veľmi silný, no často opomínaný antioxidant so všetkým, čo k tomu patrí.

Výborné na alergie

Kvasnice ako živý balíček zdravia majú extrémne upokojujúci vplyv na podráždenú pokožku. Na alergické prejavy si stačí pripraviť zmes kvasníc a vody do hustejšej pasty a natrieť na svrbiace miesto. Príjemne chladia, odstránia svrbenie a znížia prejavy kožnej alergie.

Omladzujúca maska

Mať poruke droždie znamená disponovať efektívnym kozmetickým prípravkom. Maska, ktorá pleť vyhladí, ozdraví a natankuje vitamínmi sa skladá z polovičky kocky čerstvého droždia. Pridáte lyžicu medu a to je všetko. Zmes natriete na pleť a necháte pôsobiť 20 minút. Ideálne je pritom zrelaxovať aj psychicky. Po uplynutí doby stačí zmyť čistou vodou a budete vyzerať mladšie. Tento recept sa odporúča aj pri celulitíde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #celulitída #pleťová maska #antioxidanty #kvasnice #droždie

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...