Čo sa stane, ak na mesiac výrazne obmedzíte príjem cukru?

Okrem zdravotných benefitov sa môžete tešiť aj na lepšiu náladu.

23.09.2016 15:00
cukor, žena, sladkosti, Foto:
Organizmu prospeje, ak obmedzíte jednoduché cukry.
debata

Koľko cukru denne je dosť? Inštitút „American Heart Association“ zverejnil nové usmernenia týkajúce sa množstva cukru v potrave.

Americká štúdia zverejnená spomínaným inštitútom uvádza, že denná dávka cukru by nemala u dospelého človeka prekročiť 25 gramov. V prepočte je to šesť až osem čajových lyžičiek.

Cukru sa boja aj celebrity a na svojich stránkach sa pýšia svojim nie sladkým životom. Napríklad topmodelka Gisele Bündchen (36) spolu s manželom Tomom Bradym (39) konzumáciu sladkých potravín výrazne obmedzujú. Rovnako na ich stole nemajú miesto ani výrobky z bielej múky, vsádzajú výlučne na celozrnné produkty.

Štúdie uvádzajú, že po mesiaci výrazného zníženia príjmu cukru sa vám zlepší nálada – dôvod? Nadbytočné kilogramy idú dole, čo už samé o sebe znamená úsmev na tvári. Zároveň človek, ktorý nie je závislý od cukru, nepodlieha návalom vlčieho hladu, o ktorý sa stará práve rýchly nárast hladiny cukru v krvi. Ak je hladina cukru štandartná a nepodlieha veľkým výkyvom, človek zvláda stres ľahšie a ani tak často ho netrápia zmeny nálad. Po mesiaci môžete sledovať ustálenejší krvný tlak a takisto sa môžu stratiť bolesti hlavy, ak vás trápili. Zníženie príjmu cukru sa ukáže aj na vašej pokožke, bude hladšia, výrazne sa môže obmedziť výskyt zapálených miest.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cukor #potrava #obmedzenie

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...