Robíte, čo môžete, ale hmotnosť nie a nie klesnúť?

Kde robíte chybu? Vaša disciplína je závideniahodná - cvičíte aj sa zdravo stravujete. Napriek tomu zbavovanie sa kilogramov stále stagnuje. Tu sú možné príčiny.

07.09.2016 09:00
chudnutie, hmotnosť, chudosť Foto:
Nedarí sa vám chudnúť podľa lánu?
debata

Nedostatok spánku

Čím kratšia noc, tým väčší apetít. Táto jednoduchá rovnica, bohužiaľ, platí. Určite ste si všimli, že únava vás núti neustále niečo jesť. Je to prirodzené, organizmus bez energie ju žiada dopĺňať. Ako inak, než jedlom!

Nechuť športovať

Hoci športujete, nerobíte to rada. Zrejme ste si vybrali šport, ktorý vám práve nesadol a musíte sa premáhať. Vaše pozitívne naladenie a motivácia sú fuč! Preto sa môže stať, že hoci trénujete, nerobíte to na sto percent. Výsledky sa potom dostavia o čosi pomalšie.

Nedostatok vitamínu D

Vitamín D zohráva pri redukcii hmotnosti dôležitú rolu, ako uvádzajú mnohé štúdie. Nedostatok tohto vitamínu v organizme môže tento proces spomaliť.

Neprajnosť okolia

Ironické poznámky či dokonca výsmech? To vašej odvahe s hmotnosťou bojovať práve nepomáha. Ak máte v okolí neprajníkov, tak sa im radšej vyhýbajte a o vašich plánoch pred nimi mlčte. Zdôverte sa len tým, u ktorých sa dočkáte podpory. Potrebujete posilniť vaše rozhodnutie a nie počúvať, aký zbytočný je váš boj.

Dlhé víkendy

Je dokázané, že počas víkendov či dní voľna sme náchylnejší siahnuť po kalorickejších produktoch. Možno z nudy či z pocitu väčšieho uvoľnenia sa to jednoducho deje. Netreba preto zabúdať, že aj cez víkend treba ísť podĺa plánu a držať sa pravidiel, ktoré dodržiavame počas pracovného týždňa. Aj v stravovaní či pri cvičení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #chudnutie #kilogram #nezdar

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...