Cviky a techniky na ranný príval energie

Spávate priemerne osme hodín denne, ale ráno vám pocit sviežosti a energie aj tak chýba?

22.08.2016 07:00
vstávanie - ráno - raňajky - energia Foto:
Doslova ožijete, ak si ráno predstavíte to najlepšie, čo vás počas dňa čaká.
debata

Použite overené energetické praktiky, po ktorých zvládnutí vám budú závidieť ranný elán aj malé deti.

Vizualizácia

Telo má dostatok energie, no nehodlá ju uvoľniť, ak si predstavíte nepríjemné úlohy, nudné chvíle, otravných ľudí. Doslova však ožijete, ak si predstavíte to najlepšie, čo vás počas dňa čaká. Určite to poznáte. Na konci pracovnej doby sa vám zdá, že padáte na nos a nemáte už ani silu odpovedať na e-mail. No stačí pozvanie na kávu a energia sa vráti. Zrazu by ste dokázali pretancovať celú noc. Telo má dostatok energie, ale hodlá ju uvoľniť len na to, čo vám spraví radosť. Takže smelo do predstáv o krásnom dni.

Vstaňte skôr

Tento trik funguje iba vtedy, ak ho správne použijete. To znamená, že tých 10 – 15 minút, ktoré dostanete, využijete súkromne iba pre seba. Na meditáciu, cvičenie, čítanie, relax, prípravu pozitívnych chvíľ dňa. Keď si potom začnete pripravovať raňajky a okolo vás sa rozbehne kolotoč udalostí, budete mať viac energie ako kedykoľvek pred tým.

Dobrá muzika

Rytmická obľúbená skladba a pokojne aj pri vyššej hlasitosti. V každej kultúre je hudba veľmi silný nástroj, ktorý dokáže meniť stav vedomia aj nálady. Rýchla obľúbená a dynamická skladba vie do pár minút dať toľko energie ako ľadová sprcha.

Stojka na hlave

Jogová pozícia vyšľachtená na zvýšenie činnosti mozgu, zlepšenie pamäte, kreativity, zdynamizovanie krvného obehu a obnovu energie, respektíve jej nabudenie. Stáť pár sekúnd až minút na hlave a nesústrediť sa na nič, prináša extrémne zlepšenie rána aj celého dňa. Toto jednoduché cvičenie v snahe byť sviežejšou určite nevynechajte.

Pozrite sa na prírodu

Príroda má na človeka zázračný vplyv. Zrelaxuje psychiku a obnovuje energiu. Niekedy netreba ani objímať stromy, stačí niekoľkominútový pohľad na hory a zeleň. Ak to nie je možné, aj na kvetový záhon na balkóne Uvidíte, že sa budete cítiť omnoho sviežejšie, ako keď len čo otvoríte oči, siahnete po mobilnom telefóne.

Dajte si pohár vody pred spaním

Na dobré ráno je potrebné pripraviť sa už večer. Základom je telo pred spaním hydratovať. Počas noci budete dýchať aj sa potiť a preto môže byť dôvodom nízkej hladiny energie dehydratácia. Netreba piť však veľa, pretože ak začnete chodiť na záchod počas noci, dobrej nálade ráno to neprospeje. Stačí pokojne dva deci vody a hotovo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #cvičenie #príroda #hudba #pozitívna vizualizácia

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...