Preventívne opatrenia chrániace pred rakovinou prsníka!

Jednu z najobávanejších chorôb v ženskom svete sa zatiaľ nedarí zlikvidovať, ale existujú postupy, ako aj domáckymi receptami môžete jej výskytu aspoň zamedziť.

21.08.2016 17:00
cigareta, drogy, fajčenie, žena, Foto:
Nebezpečné pre vaše prsia je aktívne aj pasívne fajčenie.
debata (1)

Ustrážte si váhu

Obezita je hnacím mechanizmom pre mnoho ochorení a zdá sa, že aj progres rakoviny prsníka je u moletiek výrazne vyšší. Riziko nádorov však zvyšuje aj prílišná chudosť. Ustrážiť si BMI v rozmedzí 19 – 24 je najideálnejší stav, kedy rakovina útočí na ženské prsia aj ďalšie orgány o niečo menej, ako keď sa číslo vyšvihne vysoko, alebo hrozí podváha.

Prehliadky

Nepodceňujte ich. Ak si nahmatáte prvú hrčku, hoci môže ísť len o neškodnú cistu, je už neskoro. Každoročné prehmatanie prsníkov odborníkov súvisí aj s preventívnymi skríningovými vyšetreniami, ktoré patria k preventívnym metódam, a pomôžu nezdravé zhluky buniek podchytiť, aby nedostali možnosť sa rozvinúť.

Pohyb

Tridsať minút denne by mala byť zásada, pod ktorú v pohybe neklesnite. To je jedna z možností, ako sa vyhnúť problémov s rakovinou. Lenže pozor, pri športe je vhodné dbať rovnako na dobrú podprsenku. Vyberte si športové podprsenky, ktoré tlmia nárazy aj pohyb poprsia. Tak nebude dochádzať k preťaženiu ani pri behu, alebo iných druhov športu. Výber správnej podprsenky do veľkej miery ovplyvňuje zdravie poprsia. A to nielen pri športe. Prsia by v nej nemali bolieť.

Strava

Hovorí sa, že kto skonzumuje 500 gramov zeleniny denne si predlžuje život práve vďaka tomu, že rakovina nebude jeho parketa. Konzumácia surovej zeleniny je vynikajúca možnosť, ako si ochrániť prsia pred rakovinovými bunkami. Pozor aj na extrémne diéty a neustále zmeny trendov v stravovaní. Zelenina je cesta, ktorou sa nič nepokazí.

Zahoďte cigarety

Stále fajčí príliš veľa žien, hoci cigarety spôsobujú vrásky, starnutie aj rakovinu. Už dávno neplatí, že škodliviny z cigariet ohrozujú len pľúca. Sú veľmi významný faktor k tomu, aby ste sa stali nositeľkou nádoru. Pozor, nebezpečné pre vaše prsia nie je len aktívne fajčenie, ale aj pohyb v zafajčenom prostredí. Niekedy je lepšie zmeniť zamestnanie, ako ochorieť. Až 70-percentný predpoklad na vznik rakoviny prsníka sa objavuje u žien, ktoré fajčia 20 cigariet denne viac ako 15 rokov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #fajčenie #pohyb #prevencia #zdravá strava #rakovina prsníka

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...