Hladná ako vlk? Pozor, najprv skontrolujte, kedy ste naposledy pili

Hlad je len prezlečený smäd - aj vy poznáte túto "žartovnú" obľúbenú vetu tých, ktorí hľadajú dôvod, prečo si naliať alkohol? Ale nie sú tak ďaleko od pravdy.

19.08.2016 11:00
voda, nápoj, smäd, pitný režim Foto:
Ako často počas dňa pijete? Nezamieňate si pocit hladu so smädom?
debata

Samozrejme, nejde o to, aby ste vašu túžbu po jedle zaháňali alkolickými nápojmi. Pravdou však je, že hlad je v našom prípade mnohokrát len dôsledkom dehydratácie organizmu. Je veľmi dôležité počas dňa dodržiavať pitný režim, v ktorom sa najčastejšie hovorí o dvoch litroch tekutín denne. Závisí to individálne od jednotlivca, ale minimálne toto množstvo je naozaj odporúčané.

Dostatok vody, ale aj iných tekutín, ako sú ovocné šťavy, čaj či dokonca aj káva nám dopĺňajú deficit vody v tele a bránia tak pocitom, ktoré nám často evokujú hlad.

Ak sa teda najbližšie budete naťahovať za sladkou tyčinkou, alebo vrecúšku čipsov, skúste si najprv spomenúť, kedy ste naposledy pili pohár vody. Dobré je napiť sa tiež pred každým väčším jedlom – teda raňajky, obed, alebo večera. Zníži to pocit hladu a tiež zabráni tomu, aby ste do seba jedlo nahádzali a ešte mierili pre „dupľu“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #smäd #hlad #hydratácia

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...